China poate identifica oameni dupa mers. Ce beneficii are acest sistem

China poate identifica oameni dupa mers. Ce beneficii are acest sistem

Autoritatile din China au inceput sa implementeze un nou instrument de supraveghere. Este vorba despre un soft de identificare a mersului – care foloseste formele corpurilor oamenilor si modul in care acestia merg – pentru a-i identifica. Chiar si atunci cand chipurile lor sunt ascunse pentru camerele de supraveghere.

In China, guvernul tarii a implementat anumite masuri hi-tech pentru a monitoriza oamenii in tara. Cum ar fi prin folosirea recunoasterii faciale pentru a identifica suspectii care sunt in libertate.

CITESTE SI:  VIDEO: Aladdin si hoverboard-ul lui

Acum lucrurile devin si mai dificile pentru infractorii cautati in China, avand in vedere ca autoritatile din China au inceput recent sa foloseasca o noua metoda de supraveghere: identificarea mersului.

Intr-o stire de AP, aflam ca autoritatile din China pot identifica oameni dupa cum merg. Potrivit lui Huang Yongzhen, CEO-ul companiei Watrix care a dezvoltat sistemul, beneficiile unui astfel de sistem sunt urmatoarele: acesta nu necesita cooperarea respectivului om, nu este nevoie sa se solicite un mandat si asa mai departe.

CITESTE SI:  Apple data in judecata pentru tehnologia WiFi a iPhone-ului

“Nu ai nevoie de cooperarea oamenilor pentru a le putea recunoaste identitatea. Analiza mersului nu poate fi impiedicata prin mersul schiopatat, prin mersul cu picioarele indepartate sau prin incovoiere, pentru ca analizam toate trasaturile unui corp”.

Acestea fiind spuse, China nu este prima sau singura tara care este interesata de aceasta tehnologie de identificare a oamenilor. Dupa cum indica AP, tehnologia de identificare a mersului a fost explorata de mai multe tari din lume, desi exista ceva scepticism.

CITESTE SI:  Apple Watch poate detecta diabetul cu o precizie de 85%, potrivit unui studiu

Adica unii nu sunt convinsi ca oamenii pot fi pur si simplu identificati prin modul in care merg. Asa cum era de asteptat, aceasta tehnologie a Chinei nu pare ca e pe placul sustinatorilor confidentialitatii. Mai ales ca nu prea exista modalitati de a-ti ascunde mersul. Cel putin nu modalitati pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *