China poate identifica oameni dupa mers. Ce beneficii are acest sistem

China poate identifica oameni dupa mers. Ce beneficii are acest sistem

Autoritatile din China au inceput sa implementeze un nou instrument de supraveghere. Este vorba despre un soft de identificare a mersului – care foloseste formele corpurilor oamenilor si modul in care acestia merg – pentru a-i identifica. Chiar si atunci cand chipurile lor sunt ascunse pentru camerele de supraveghere.

In China, guvernul tarii a implementat anumite masuri hi-tech pentru a monitoriza oamenii in tara. Cum ar fi prin folosirea recunoasterii faciale pentru a identifica suspectii care sunt in libertate.

Acum lucrurile devin si mai dificile pentru infractorii cautati in China, avand in vedere ca autoritatile din China au inceput recent sa foloseasca o noua metoda de supraveghere: identificarea mersului.

CITESTE SI:  Trenurile de mare viteza din Coreea de Sud vor avea internet de mare viteza

Intr-o stire de AP, aflam ca autoritatile din China pot identifica oameni dupa cum merg. Potrivit lui Huang Yongzhen, CEO-ul companiei Watrix care a dezvoltat sistemul, beneficiile unui astfel de sistem sunt urmatoarele: acesta nu necesita cooperarea respectivului om, nu este nevoie sa se solicite un mandat si asa mai departe.

“Nu ai nevoie de cooperarea oamenilor pentru a le putea recunoaste identitatea. Analiza mersului nu poate fi impiedicata prin mersul schiopatat, prin mersul cu picioarele indepartate sau prin incovoiere, pentru ca analizam toate trasaturile unui corp”.

CITESTE SI:  Cum le permite implantul BrainGate2 oamenilor paralizati sa-si transforme gandurile in text

Acestea fiind spuse, China nu este prima sau singura tara care este interesata de aceasta tehnologie de identificare a oamenilor. Dupa cum indica AP, tehnologia de identificare a mersului a fost explorata de mai multe tari din lume, desi exista ceva scepticism.

Adica unii nu sunt convinsi ca oamenii pot fi pur si simplu identificati prin modul in care merg. Asa cum era de asteptat, aceasta tehnologie a Chinei nu pare ca e pe placul sustinatorilor confidentialitatii. Mai ales ca nu prea exista modalitati de a-ti ascunde mersul. Cel putin nu modalitati pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *