fbpx
China Mobile atinge viteze de 2Gbps cu tehnologia comerciala 3D-MIMO

China Mobile atinge viteze de 2Gbps cu tehnologia comerciala 3D-MIMO

China Mobile a anuntat definitivarea implementarii comerciale a tehnologiei 3D-MIMO in parteneriat cu furnizorul de tehnologii de telecomunicatii chinez, ZTE. 3D-MIMO a fost acum instalata in reteaua Quanzhou a China Mobile, conectand 16 terminale comerciale cu o viteza maxima la un singur operator de 700Mbps si o viteza maxima de 2,1Gbps cu trei operatori.

In februarie, China Mobile a anuntat ca va introduce tehnologia 3D-MIMO, unde 128 de elemente de antena sunt implementate atat in dimensiune verticala, cat si in dimensiune orizontala, in retelele sale 4G in acest an.

CITESTE SI:  Masina Tesla dintr-un tunel versus una de pe sosea. Care a fost mai rapida

In acelasi timp, Liu Guangyi, un CTO al China Mobile Research Institute, a declarat ca companiile chineze de telecomunicatii au planuit testari ale tehnologiei 5G in Guangzhou cu ZTE, in Chengdu si Shanghai cu Huawei, in Beijing cu Ericsson si Datang Mobile, iar in Hangzhou cu Nokia.

De asemenea, in februarie, ZTE a anuntat ca au obtinut viteze maxime 4G de 2,6Gbps in timpul unei demonstratii a tehnologiei 3D-MIMO. ZTE a anuntat de asemenea planuri de a lansa statii 5G capabile de viteze de 10Gbps care sunt conforme cu standardele 3GPP si 5G New Radio.

CITESTE SI:  Tarile in care Facebook pierde utilizatori

De asemenea, SoftBank incheie un parteneriat cu ZTE, mai devreme in acest an anuntand ca va folosi solutiile de retea pre-5G ale ZTE in testari 5G in Tokio. ZTE si SoftBank au colaborat la tehnologiile 3D-MIMO si 5G New Radio.

Tehnologia 3D-MIMO a fost implementata comercial in retelele 4G ale SoftBank inca de anul trecut. Furnizorul de telecomunicatii australian Optus lucreaza cu Huawei la teste similare.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea fi depasi ca performanta A12 Bionic al Apple

In februarie, cele doua companii au obtinut o viteza de 665Mbps. Prin solutia 3D-MIMO a Huawei, care a fost implementata in peste 60 de tari de pe glob si in peste 120 de retele, Huawei a demonstrat ca integreaza functii radio de la statii distribuite la dispozitive-antena si ca poate suporta pana la sapte benzi.