fbpx

China lucreaza la o centrala nucleara plutitoare

China lucreaza la o centrala nucleara plutitoare

Exista multe tari in lume care folosesc centralele de energie nucleara pentru a genera elecricitate, chiar daca exista riscuri asociate cu aceste centrale nucleare.

Adu-ti aminte de ceea ce s-a intamplat la Fukushima. Avand in vedere ca centralele nucleare prezinta riscuri minore chiar si pe teren solid, cineva s-ar gandi de doua ori inainte sa le puna pe ceva ce nu este deloc pamant, dar China nu vede in acest fel lucrurile.

De fapt, lucreaza la o centrala nucleara plutitoare. China General Nuclear se asteapta sa termine constructia reactorului sau modular mic pentru scopuri multiple pana in 2020.

CITESTE SI:  De ce un analist crede ca Apple trebuie sa reduca semnificativ preturile pentru iPhone-uri

Lucrul la primul reactor plutitor este foarte probabil sa inceapa in 2017 si se asteapta ca generarea de electricitate este programata pentru 2020.

In teorie, o centrala de energie care pluteste va permite Chinei sa duca aceasta sursa de energie oriunde este nevoie, sa o ancoreze departe de tarm si sa genereze electricitate pentru atat timp cat este nevoie.

Designul reactorului plutitor ACPR50S a fost aprobat de Comisia Nationala pentru Dezvoltare si Reforma a Chinei si este parte dintr-un plan care include dezvoltarea a mai mult de 100 de centre in urmatorul deceniu, iar, pentru asta, guvernul din China vrea sa investeasca mai mult de 100 de miliarde de dolari pentru a dezvolta sapte noi reactoare plutitoare pe an din acest moment pana in 2030.

CITESTE SI:  Cum replica China in privinta vanzarii TikTok in SUA

China pare sa experimenteze conceptul de centrala nucleara plutitoare, deocamdata, si ar putea dori sa devina cel mai mare exportator de energie din lume.

Avand in vedere ca tarile infometate dupa energie exista din abundenta, ar avea sens ca China sa construiasca o centrala nucleara plutitoare.

CITESTE SI:  Reteaua de supraveghere cu camere a Chinei localizeaza in 7 minute un reporter

Cu toate acestea, vor exista intotdeauna intrebari in legatura cu securitatea si siguranta unor astfel de centre de energie.

Avand in vedere ca va naviga pe mari, va fi vulnerabila la tot felul de calamitati naturale, precum furtunile, accidentele nu pot fi scoase din discutie, iar acestea se pot scufunda la fel ca si vasele.

Va fi interesant de vazut cum se descurca China cu toate aceste posibilitati in incercarea de a construi aceste centrale de energie nucleara plutitoare.