fbpx

China le cere Statelor Unite sa fie mai indulgente cu interdictia asupra ZTE, se pare

China le cere Statelor Unite sa fie mai indulgente cu interdictia asupra ZTE, se pare

China a cerut Statelor Unite sa modifice o interdictie de 7 ani pentru companiile americane care vand componente si software pentru compania chineza de telecomunicatii ZTE Corp., au declarat vineri doua surse cu cunostinte despre acest subiect.

Departamentul de Comert al Statelor Unite a interzis recent producatorului de smartphone-uri ZTE din China sa se aprovizioneze cu componente de la furnizorii din Statele Unite.

Asta inseamna ca compania ZTE nu mai poate cumpara procesoare de la Qualcomm si isi poate pierde chiar si licenta Android. Interdictia a fost impusa ca raspuns la esecul companiei de a respecta complet conditiile unui acord de solutionare in cazul unui caz de incalcare a sanctiunilor pe care ZTE l-a pierdut in 2016.

CITESTE SI:  Scurgeri de informatii despre presupusul Sony Xperia Z4 Music

O noua stire sustine ca oficialii chinezi s-au adresat omologilor lor americani in incercarea de a mai detensiona interdictia. Citand doua surse care cunosc chestiunea, Reuters informeaza ca China a cerut Statelor Unite sa modifice interdictia de 7 ani care impiedica companiile din Statele Unite sa aiba afaceri cu ZTE.

CITESTE SI:  Noi specificatii despre Samsung Galaxy S6 Active

Interdictia asupra ZTE a fost vazuta de catre multi din China drept o parte din conflictului comercial mai mare care are loc intre doua dintre cele mai puternice economii din lume. Se spune ca recursul a fost pornit in timpul discutiei comerciale dintre cele doua tari la inceputul acestei saptamani din Beijing.

CITESTE SI:  Specificatiile si caracteristicile smartphone-ului YotaPhone 3 au fost anuntate

In aceasta intalnire au fost prezenti oficiali de rang inalt ai ambelor parti. Stirea adauga ca negociatorii din China au cerut omologilor lor din SUA sa asculte recursul companiei ZTE si sa ia in considerare eforturile companiei de a se conforma Statelor Unite.

Ei solicita modificarea interdictiei. Oficialii americani au spus ca acorda importanta oficialilor Chinei si ca va raporta pozitia Chinei catre presedintele Statelor Unite.