fbpx

China interzice IPO-urile, spune ca sunt strangeri ilegale de fonduri

China interzice IPO-urile, spune ca sunt strangeri ilegale de fonduri

Se pare ca soseste o noua era pentru IPO-uri, cel putin pentru cele din China. In Statele Unite, SEC a emis avertizari oficiale cu privire la riscurile IPO-urilor, dar guvernul din China pare setat sa le interzica.

Ai putea fi familiarizat cu termenul IPO sau Initial Public Offering. Este atunci cand o companie decide sa-si ofere actiunile investitorilor, devenind ulterior o companie cotata la bursa.

Initial Public Offering opereaza pe un concept similar cu o singura diferenta majora. Companiile care strang fonduri prin Initial Public Offering nu sunt parte din actiuni. Acestea emit un fel de vouchere virtuale sau monede digitale.

CITESTE SI:  Cum va contribui Toshiba la dezafectarea centralei Fukushima

China a anuntat astazi ca interzice IPO-urile, avand in vedere ca le considera o forma de strangere ilegala de fonduri. Initial Public Offering-urile au castigat rapid popularitate, avand in vedere ca le permit antreprenorilor de valuta digitala sa stranga sume de bani semnificative in mod rapid prin crearea si vanzarea propriilor vouchere digitale, fara prea multa reglementare asupra lor.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Toyota nu vrea sa foloseasca Android Auto pentru masinile sale

Tara a interzis persoanelor si organizatiilor sa stranga fonduri prin Initial Public Offering. Tara vedea aceasta practica ca fiind o strangere ilegala de fonduri. O declaratie comuna a Bancii Populare a Chinei, a reglementatorilor de securitate si de banking precum si a altor departamente relevante informeaza ca cei care au terminat de strans fonduri IPO in China trebuie sa returneze fondurile.

CITESTE SI:  Toshiba, Fujitsu si Vaio vor forma o companie-gigant de PC-uri

Se crede ca reglementatorii din tara interzic IPO-urile in timp ce acestia cauta sa inteleaga mai bine acest fenomen. Comunitatea spera ca aceste restrictii s-ar putea diminua la un moment dat in viitor. Nu este clar in acest moment daca China va decide sa diminueaze restrictiile asupra Initial Public Offering.

Facebook