fbpx
Cercetatorii MIT folosesc WiFi pentru a recunoaste oamenii din spatele zidurilor

Cercetatorii MIT folosesc WiFi pentru a recunoaste oamenii din spatele zidurilor

Ti-ai dorit vreodata sa ai super-puteri astfel incat sa poti privi prin obiecte solide? Se pare ca nu avem nevoie cu adevarat de super-puteri pentru a face asta.

Cercetatorii de la MIT au venit recent cu o modalitate care iti permite intr-un fel sa faci acest lucru, iar asta prin folosirea puterii WiFi-ului care in schimb permite computerului sa identifice omul din spatele unui obiect solid, cum ar fi un zid. Cum functioneaza asta, va intrebati?

Conceptul cercetatorilor este de fapt destul de simplu. Practic, dispozitivul va trimite semnale WiFi dintr-o parte a zidului.

CITESTE SI:  Microsoft vrea sa transmita internet prin frecvente TV nefolosite

Semnalele WiFi vor lovi apoi omul din spatele zidului, iar acele reflectii vor fi capturate de dispozitiv, iar apoi vor fi trimise catre un software pentru a fi curatate.

Mai apoi, in acestea pot fi vazute o forma bruta a corpului omului din spatele acelui obiect. Aceasta modalitate a cercetatorilor ne ofera un indiciu ca un om se afla in spatele zidului, dar cum se poate identifica cine este?

CITESTE SI:  Camera mirrorless Canon EOS R e oficiala - pret si specificatii

Vorbind pentru Gizmodo, unul dintre cercetatori pe nume Fadel Adi explica ca prin utilizarea limbajului masina, algoritmii pot repera diferente subtile in formele corpurilor care in schimb le va permite sa diferentieze un om de altul.

Potrivit cercetatorului Adi, “Folosim siluetele umane capturate din algoritmul nostru de reconstructie pentru a antrena clasificatorul pe aceste siluete care ne permit sa distingem diferiti oameni.

Clasificatorul captureaza caracteristici precum inaltimea si constitutia corpului care ne permit sa distingem diferiti oameni folosind captura RF (Radio Frequency).”

CITESTE SI:  Cati bani vor oamenii pe an pentru a renunta la Facebook definitiv

In ceea ce priveste utilizarile sale, cercetatorii isi imagineaza cum ar putea fi utilizata tehnologia WiFi ca si o unealta de asistenta pentru cei in varsta.

De exemplu, tehnologia WiFi ar putea fi pusa in locuintele celor in varsta, iar aceasta ii va scana incontinuu si ar trebui sa poata detecta daca acestia au cazut. Ar putea fi chiar programata pentru a suna la urgente.