Cercetatorii dezvolta baterii care pot functiona pe apa sarata

Cercetatorii dezvolta baterii care pot functiona pe apa sarata

Intr-un efort de a produce baterii care propulseaza intr-un mod mai sigur dispozitive purtabile si dispozitive medicale, cercetatorii au dezvoltat noi baterii flexibile care pot functiona pe apa sarata. Bateriile pot rezista indoirii lor in jumatate de o suta de ori.

Problema cu o multime de baterii (acumulatoare) de consum este aceea ca acestea sunt rigide si au o forma stabilita, ceea ce inseamna ca exista limitari cand vine vorba despre proiectarea produselor bazate pe acestea, desi am vazut cum unele companii incearca sa lucreze pentru a elimina acele limitari prin crearea de forme diferite sau prin stivuirea lor.

CITESTE SI:  Difuzoarele de 40.000 de dolari ale Bang & Olufsen arata surprinzator de normale

Cu toate acestea, in viitor, aceasta s-ar putea sa nu mai fie o limitare, pentru ca intr-un articol publicat de Chem (citat de The Verge), se pare ca cercetatorii au reusit sa creeze o baterie care nu numai ca este flexibila, dar care poate de asemenea functiona pe apa sarata, ceea ce in schimb ar putea duce la crearea de noi tipuri de dispozitive si dispozitive purtabile care nu trebuie sa se conformeze designurilor traditionale de baterii.

Cu bateriile create ce cercetatori, acestia au descoperit ca este posibil ca bateriile sa fie indoite in jumatate de o suta de ori fara sa se strice. De asemenea, s-a descoperit ca sunt mai sigure, pentru ca, in loc ca acestea sa fie propulsate de chimicale toxice, acestea sunt propulsate de substante relativ sigure, cum ar fi apa sarata si solutiile IV de hidratare.

CITESTE SI:  Apple va conduce in jurul lumii pentru a colecta date pentru Apple Maps

Pana acum, cercetatorii au reusit sa creeze doua versiuni ale acumulatorului, un model in forma de curea si un nanotub. De asemenea, cercetatorii au experimentat cu diverse solutii, cum ar fi sulfatul de sodiu si apa sarata, cea de-a doua oferind cele mai bune rezultate pe baza testelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *