fbpx

Cercetatorii creeaza o noua modalitate de a administra medicatie prin stomac

Cercetatorii creeaza o noua modalitate de a administra medicatie prin stomac

Acizii din stomacurile noastre sunt grozavi pentru ca ne ajuta sa descompunem mancarea iar mai apoi sa o digeram. Dar, cand vine vorba despre medicatie, exista unele cazuri in care inghitirea medicatiei s-ar putea sa nu fie cea mai eficienta modalitate, cum ar fi in cazul insulinei care este de obicei administrata prin injectii.

Cu toate acestea, s-ar putea ca o echipa de cercetatori de la UC San Diego sa fi venit cu o modalitate interesanta de administrare a medicatiei prin stomacul tau asigurandu-se ca acestea nu sunt distruse de acizii din stomac, iar asta prin folosirea unor micromotoare care iti schimba nivelul pH-ului din stomac, in asa fel incat medicatia sa poata fi administrata in siguranta.

CITESTE SI:  In Germania, fotografierea mancarii ar putea incalca drepturile de autor

Modalitatea cercetatorilor nu este in intregime noua pentru ca, in trecut, medicatia folosita pentru a trata ulcerele si infectiile bacteriene a fost de obicei administrata cu un compus secundar care suspendeaza temporar productia de acizi in stomac.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce autonomie are prima masina electrica a Aston Martin dezvaluita oficial

In acest caz, micromotoarele despre care vorbeam mai sus ale cercetatorilor sunt produse dintr-o scoica din dioxid de titan care inconjoara un nucleu din magneziu, cu un strat de medicatie antibiotica in jurul lui si, de asemenea, cu un alt strat de polimer incarcat pozitiv care ajuta la lipirea de peretele intestinului.

Suna ca fiind o idee foarte tare, mai ales daca iei in considerare faptul ca acele micromotoare vor folosi acizii din stomac ca si sursa de energie si, odata ce nivelul pH-ului din stomac ajunge la nivelul corect, micromotoarele vor elibera medicatia si vor termina dizolvarea. Din pacate, se pare ca cercetarea cercetatorilor este inca in etapele timpurii, asa ca probabil nu ar trebui sa te astepti ca vei vedea disponibila aceasta modalitate prea curand.