fbpx
CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

Nintendo Switch are succes, mai ales in Japonia. Dar inainte ca aceasta consola de jocuri sa fie lansata, CEO-ul The Pokemon Company le-a spus celor de la Nintendo ca aceasta nu va avea succes.

Vorbind pentru Bloomberg, CEO-ul Pokemon si-a reamintit ce credea initial despre Switch. Pentru Ishihara, succesul consolei Switch a fost o experienta de invatare. “Am ajuns sa realizez ca cheia unui joc de succes este destul de simpla: software-ul de calitate duce la vanzari mari de hardware”.

CITESTE SI:  Ce idee de incarcare pentru masini electrice care evita aglomerarea la statii are Apple

Ar fi o mica subestimare daca am spune ca compania japoneza a avut succes cu consola Nintendo Switch. Multi oameni au prezis ca moartea companiei este aproape, mai ales dupa esecul care a fost Wii U.

Acesta este motivul pentru care ne putem imagina ca existau unii oameni care nu erau foarte optimisti. Unul dintre acei oameni este CEO-ul The Pokemon Company, Tsunekazu Ishihara, care in timpul unui interviu pentru Bloomberg (citat de Game Rant), a spus ca a crezut initial ca Nintendo Switch va fi un esec.

CITESTE SI:  Specificatiile de PC pentru jocul Crysis Remastered

Potrivit lui CEO-ului Pokemon, “Le-am spus celor de la Nintendo ca Switch nu va fi un succes, iar asta inainte de a fi data spre vanzare, pentru ca credeam ca in era smartphone-urilor nimeni nu ar cara o consola de gaming. Este evident ca am gresit”.

Putem intelege oarecum gandirea CEO-ului Pokemon, mai ales ca multi sunt disperati ca Nintendo sa creeze jocuri pentru telefoane mobile, avand in vedere ca spre asta parea ca se indreapta gaming-ul.

CITESTE SI:  Se pare ca Apple investigheaza explozia unor smartphone-uri iPhone 6s Plus

Cu toate acestea, se pare ca criticii au gresit, avand in vedere ca Switch s-a descurcat destul de bine pana acum. De fapt, cifrele recente au dezvaluit ca Nintendo a reusit sa vanda 1,5 milioane de unitati numai in Japonia, in aproximativ o jumatate de an de la lansarea consolei.