CEO-ul iRobot spune ca nu va vinde datele colectate de aspiratorul robot Roomba

CEO-ul iRobot spune ca nu va vinde datele colectate de aspiratorul Robot Roomba

A fost o saptamana plina cu provocari pentru iRobot, compania din spatele popularelor aspiratoare robot Roomba care se vand si in Romania. Totul a pornit de la un interviu pentru Reuters in care CEO-ul companiei a lasat impresia ca iRobot vinde datele colectate din locuintele consumatorilor.

Recent, producatorul aspiratorului robot Roomba a fost criticat din cauza unei afirmatii pe care CEO-ul companiei a facut-o pentru Reuters in care, potrivit CEO-ului iRobot – Colin Angle, acesta a parut sa indice ca datele colectate din casa ta de aspiratorul robot Roomba ar putea fi vandute altor companii.

In mod surprinzator, avand in vedere ca intimitatea este tratata intr-un mod foarte serios, acestea au fost stiri alarmante pentru proprietarii de aspiratoare robot Roomba si pentru potentialii cumparatori care ar putea respinge achizitionarea acestora.

CITESTE SI:  De ce Google News s-ar putea inchide in UE

Cu toate acestea, iRobot si CEO-ul Angle si-au clarificat de atunci atitudinea cu privire la acest lucru intr-o declaratie care a fost facuta pentru cei de la ZDNet. Compania practic a declarat ca nu iti va vinde in niciun caz datele colectate de aspiratorul robot Roomba.

Declaratia este in felul urmator, “Informatia care este impartasita trebuie sa fie controlata de client si nu ca date detinute de o corporatie pentru a le folosi. Asa sunt tratate datele de iRobot acum. Clientii au control asupra impartasirii lor. Vreau sa fie foarte clar cum vor fi tratate datele in viitor”.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung dezvaluie puternicul smartphone Galaxy Note 8 in New York

iRobot clarifica de asemenea ca stirea de Reuters a fost o interpretare gresita a cuvintelor CEO-ului Angle si ca iRobot nu a discutat niciodata cu companii despre posibila vanzare a datelor care sunt colectate de aspiratorul robot Roomba. Asadar, sa speram ca aceasta clarificare ii va linisti pe proprietarii de aspiratoare robot Roomba si ca acestia vor continua sa-si foloseasca dispozitivele fara sa fie ingrijorati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *