CEO-ul iRobot spune ca nu va vinde datele colectate de aspiratorul robot Roomba

CEO-ul iRobot spune ca nu va vinde datele colectate de aspiratorul Robot Roomba

A fost o saptamana plina cu provocari pentru iRobot, compania din spatele popularelor aspiratoare robot Roomba care se vand si in Romania. Totul a pornit de la un interviu pentru Reuters in care CEO-ul companiei a lasat impresia ca iRobot vinde datele colectate din locuintele consumatorilor.

Recent, producatorul aspiratorului robot Roomba a fost criticat din cauza unei afirmatii pe care CEO-ul companiei a facut-o pentru Reuters in care, potrivit CEO-ului iRobot – Colin Angle, acesta a parut sa indice ca datele colectate din casa ta de aspiratorul robot Roomba ar putea fi vandute altor companii.

CITESTE SI:  Curtea Europeana: Patronii trebuie sa-i informeze pe angajati cu privire la monitorizarea emailurilor

In mod surprinzator, avand in vedere ca intimitatea este tratata intr-un mod foarte serios, acestea au fost stiri alarmante pentru proprietarii de aspiratoare robot Roomba si pentru potentialii cumparatori care ar putea respinge achizitionarea acestora.

Cu toate acestea, iRobot si CEO-ul Angle si-au clarificat de atunci atitudinea cu privire la acest lucru intr-o declaratie care a fost facuta pentru cei de la ZDNet. Compania practic a declarat ca nu iti va vinde in niciun caz datele colectate de aspiratorul robot Roomba.

CITESTE SI:  Nokia cumpara Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Declaratia este in felul urmator, “Informatia care este impartasita trebuie sa fie controlata de client si nu ca date detinute de o corporatie pentru a le folosi. Asa sunt tratate datele de iRobot acum. Clientii au control asupra impartasirii lor. Vreau sa fie foarte clar cum vor fi tratate datele in viitor”.

CITESTE SI:  Alti mii de roboti la Walmart. La ce vor fi folositi

iRobot clarifica de asemenea ca stirea de Reuters a fost o interpretare gresita a cuvintelor CEO-ului Angle si ca iRobot nu a discutat niciodata cu companii despre posibila vanzare a datelor care sunt colectate de aspiratorul robot Roomba. Asadar, sa speram ca aceasta clarificare ii va linisti pe proprietarii de aspiratoare robot Roomba si ca acestia vor continua sa-si foloseasca dispozitivele fara sa fie ingrijorati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *