fbpx

CEO-ul Apple spune ca produsele lor nu sunt pentru bogati

CEO-ul Apple spune ca produsele lor nu sunt pentru bogati

De fiecare data cand iti vin in minte branduri precum Xiaomi, le-ai putea asocia cu companii care produc produse accesibile ca pret, cum ar fi recent lansatul Mi Notebook Pro care pare sa fie o versiune mult mai accesibila ca pret a lui MacBook Pro al Apple.

Cu toate acestea, cand te gandesti la Apple, exista mari sanse ca asociezi brandul cu dispozitive cu preturi mari pentru bogati. Intr-un fel, aproape ca pare ca Apple ii vizeaza numai pe cei bogati cu produsele sale, cum ar fi prima generatie a Apple Watch Edition care avea un pret urias de 10.000 de dolari.

CITESTE SI:  De ce urmatoarele iPhone-uri vor fi cele mai aspectuoase, spun surse

Cu toate acestea, aceasta este o parere pe care CEO-ul Apple, Tim Cook, vrea sa o spulbere. Intr-un interviu recent pentru Fortune, CEO-ul Tim Cook i-a spus lui Adam Lashinsky ca produsele companiei Apple nu sunt create pentru oameni bogati, sau cel putin nu in mod special.

Cand a fost intrebat cum poate spune Apple ca creeaza produse pentru toata lumea, mentinand preturile atat de ridicate, CEO-ul Tim Cook a raspuns spunand, “Ei bine, nu este o marja mare. Nu as folosi acel cuvant. Exista o multime de companii care au marje mult mai mari (de profit). Noi punem pretul conform valorii produselor noastre. Si incercam sa cream cele mai bune produse. Iar asta inseamna ca nu producem produse de mantuiala”.

CITESTE SI:  Cum arata smartphone-ul Oppo revolutionar care elimina marginile laterale in intregime

CEO-ul Apple a mai adaugat, “Dar daca va uitati la gamele noastre de produse, puteti cumpara acum un iPad pentru mai putin de 300 de dolari. Poti cumpara un iPhone, in functie de care il alegi, pentru aproximativ 400-500 de dolari. Asa ca acestea nu sunt pentru bogati. Cu siguranta nu am avea peste un miliard de produse care sunt in baza noastra de date de dispozitive active daca le-am produce pentru bogati, pentru ca acesta este un numar urias, indiferent de cine se uita la acesta”.

CITESTE SI:  Se zvoneste ca Samsung pregateste un Galaxy S6 Edge cu ambele margini curbate

Acestea fiind spuse, se spune ca viitorul iPhone X al Apple va costa 1000 de dolari si chiar mai mult, ceea ce este un pret mai mare decat cel al oricarui iPhone care a existat pana acum (cel putin pentru modelul de baza), asa ca ramane de vazut cat de multe unitati se vor vinde exact. Este iPhone X un smartphone pentru bogati cu pretul sau de 1200 de dolari?