fbpx

Cenzorii Chinei pot se pare sa stearga fotografiile in timpul transmisiei

Cenzorii Chinei pot se pare sa stearga fotografiile in timpul transmisiei

Nu este niciun secret ca China este o tara puternic cenzurata, in care postarile prin care se critica guvernul sunt sterse rapid de cenzori. De asemenea, China a transformat operarea de afaceri in acea tara intr-una care implica multe provocari, avand in vedere ca companiile straine care s-au obisnuit sa opereze cu mai multa libertate vor fi nevoite sa gaseasca modalitati de a se conforma legilor Chinei.

Intr-o stire recenta de The Wall Street Journal, se pare ca cenzorii Chinei devin mai puternici cu fiecare zi care trece, pana in punctul in care fotografiile care sunt trimise pot practic fi interceptate si sterse in timpul transmisiei, ceea ce inseamna ca acestea nu vor ajunge niciodata la destinatar, lucru care a fost descoperit de activistii din China si printr-un nou raport de cercetare.

CITESTE SI:  Samsung: Scanarea palmei ar putea fi urmatoarea caracteristica biometrica de securitate

Un exemplu a fost atunci cand un amic al laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Liu Xiaobo, a vrut sa trimita o fotografie a lui Liu grupului sau de prieteni folosind WeChat.

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

Cu toate acestea, avand in vedere ca Liu este considerat de guvernul din China ca fiind o persoana care se opune guvernului (lucru pentru care a si petrecut o perioada la puscarie), se pare ca cenzorii Chinei nu au dorit ca fotografiile lui Liu sa circule, avand in vedere ca prietenul a descoperit mai tarziu ca prietenii sai nu au primit niciodata fotografiile.

Aceasta miscare facuta de cenzorii tarii este un raspuns la utilizatorii de internet care gasesc modalitati de a evita cenzura. In trecut, cenzorii foloseau software pentru a scana cuvintele cheie, ceea ce i-a determinat pe utilizatori sa creeze imagini in loc de text, dar se pare ca acum nici chiar imaginile nu mai sunt in siguranta fara de cenzori, acestea fiind sterse de catre acestia. Potrivit lui Wu Yangwei, prietenul lui Liu, “Uneori poti evita cenzorii rotind imaginea. Dar acest lucru nu functioneaza intotdeauna”.