fbpx

Celelalte companii care se opun cumpararii ARM de catre NVIDIA

Celelalte companii care se opun cumpararii ARM de catre NVIDIA

S-a dezvaluit initial ca compania Qualcomm din Statele Unite se opune acordului de cumparare a ARM de catre NVIDIA. Acum se pare ca exista si alte companii care se impotrivesc acestui acord.

Anul trecut, NVIDIA a iscat valva atunci cand a anuntat ca va cumpara ARM de la SoftBank din Japonia. Avand in vedere ca progresul NVIDIA pentru cipuri a fost pana acum limitat la propriile sale produse, cumpararea i-ar permite sa progreseze intr-un mod incredibil in industria de semiconductori.

CITESTE SI:  La ce pot fi folositi ochelarii AR ai Apple

Cu toate acestea, o stire de Bloomberg a dezvaluit ca companii precum Microsoft si Google se opun achizitiei. Si nu doar acestea, pentru ca saptamana trecuta si Qualcomm si-a exprimat ingrijorarea cu privire la potentialul acord de achizitie (care inca nu a fost aprobat).

In acest moment, ARM isi licentiaza arhitectura pentru o multime de companii tehnologice, inclusiv Qualcomm, Samsung, Apple, Huawei, Intel si asa mai departe.

CITESTE SI:  Apple are un nou brevet pentru transferul de fisiere intre iPhone-uri

Avand in vedere ca compania ARM nu are niciun interes in a-si crea propriile electronice de larg consum, ARM e considerata a fi oarecum neutra.

Cu toate acestea, daca va fi cumparata de NVIDIA, aprovizionarea s-ar putea reduce sau preturile ar putea creste. NVIDIA a declarat ca nu are niciun stimulent pentru cumparare, avand in vedere ca achizitia ar putea costa 40 de miliarde de dolari.

Asta inseamna ca NVIDIA intentioneaza sa genereze venituri dupa achizitie, oferind licente altor companii, in loc sa cumpere ARM doar pentru propriile sale scopuri.

CITESTE SI:  La ce sunt utile modulele RAM false cu lumini LED ale Corsair

Este posibil ca aceste ingrijorari ar putea anula acordul NVIDIA, desi ne imaginam ca aceste ingrijorari ar fi mai fundamentate daca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, ar fi cea care va cumpara ARM. Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca acordul respectiv nu ar trebui sa fie aprobat?