fbpx

Cele mai noi kituri AI DIY ale Google vin cu tot ceea ce ai nevoie

Cele mai noi kituri AI DIY ale Google vin cu tot ceea ce ai nevoie

Proiectele AIY pentru AI ale companiei Google conecteaza un Raspberry Pi cu accesoriile, software-ul si cu tot ce mai este necesar pentru a va crea propria boxa smart cu Google Assistant sau o camera smart care recunoaste obiecte.

Anul trecut, Google a lansat ceea ce compania numea kit-uri (instrumente) AIY. Acestea sunt in principiu kituri DIY pentru cei care doresc sa exploreze conceptele AI (inteligenta artificiala).

Nu exista nimic in neregula cu aceste kituri AI, cu exceptia faptului ca necesitau ca utilizatorii sa aiba si un Raspberry Pi printre altele, ceea ce a insemnat ca cei care erau complet noi trebuiau sa-si procure singuri aceste componente.

CITESTE SI:  De ce vanzarile de smartphone-uri Google Pixel sunt in declin

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat, deoarece Google a anuntat instrumentele AIY pentru AI actualizate pentru anul 2018. Potrivit Google, “Pentru a usura procesul de setare, ambele kituri au fost reproiectate pentru a functiona cu noul Raspberry Pi Zero WH – care vine inclus in cutie – pe langa cablul USB si cardul SD. Acum, utilizatorii nu mai trebuie sa descarce imaginea software si pot pune in functiune totul mai repede. AIY Vision Kit v1.1 include, de asemenea, Raspberry Pi Camera v2”.

CITESTE SI:  Cum smartphone-ul Samsung Galaxy S10 ar putea fi o forta in fotografie

Acest lucru inseamna ca, imediat, utilizatorii vor putea sa puna totul in functiune, sau cel putin in ceea mai mare parte, avand in vedere ca mare parte dintre componente au fost deja furnizate. Google a anuntat, de asemenea, lansarea unei aplicatii companion AIY care va ajuta la setarea tuturor lucrurilor intr-un mod mai usor pentru utilizatori.

CITESTE SI:  Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Cei care sunt interesati pot cumpara AIY Voice Kit si AIY Vision Kit pentru AI ale Google de la Target la preturi de 50 de dolari, respectiv 90 de dolari. Pentru cei care locuiesc in Romania, aceste dispozitive sunt mai greu de cumparat.