fbpx
Cele mai clare imagini cu Soarele nostru

Cele mai clare imagini cu Soarele nostru

Agentia spatiala americana si agentia spatiala europeana au impartasit cele mai clare imagini capturate vreodata cu Soarele. Acestea sunt primele fotografii realizate de Solar Orbiter care a fost lansat in februarie.

Imaginile demonstreaza potentialul Solar Orbiter si dezvaluie caracteristici niciodata observate in asemenea detalii la Soarele nostru. Solar Orbiter si-a incheiat prima etapa solara la mijlocul lunii iunie si a calatorit zeci de milioane de kilometri in jurul Soarelui.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google Imagini va adauga subtitluri pentru telefoanele mobile

Imaginile foarte clare trimise pe Pamant arata ceea ce oamenii de stiinta numesc “focuri de tabara”. Acestea sunt niste explozii care contribuie la incalzirea atmosferei exterioare a Soarelui.

Pe masura ce Solar Orbiter isi continua misiunea, agentia spatiala americana si agentia spatiala europeana intentioneaza sa foloseasca instrumentul SPICE pentru a colecta alte date.

De obicei, primele imagini prelevate sunt menite pur si simplu sa asigure faptul ca toate instrumentele functioneaza, asa ca a fost o surpriza ca aceste imagini indica noi descoperiri despre Soarele nostru.

CITESTE SI:  Tara care va lansa roboti pentru a patrula pentru sanatatea publica in pandemie

“Nu credeam ca vom obtine rezultate atat de importante atat de devreme”, a declarat Daniel Muller, om de stiinta al proiectului ESB Solar Orbiter. “Aceste imagini arata ca Solar Orbiter are un start excelent”.

Solar Orbiter s-a confruntat cu unele provocari asociate explorarii spatiale, la inceputul lunii iunie, cand exista pericolul sa se intersecteze cu coada cometei ATLAS.

CITESTE SI:  De ce Riot Games va avea o pauza de o saptamana

De asemenea, misiunea a fost aproape periclitata si de pandemia de coronavirus Wuhan. Centrul de Control al Centrul European pentru Activitati Spatiale (ESOC) din Germania s-a inchis complet timp de peste o saptamana. Dar acum ca toate instrumentele functioneaza, Solar Orbiter isi continua misiunea in jurul Soarelui, conform planificarii agentiei spatiale americane si agentiei spatiale europene.