fbpx

Cele mai bune alternative la Google Play Store

Cele mai bune alternative la Google Play Store - Amazon Appstore

Google Play Store este cel mai bun loc din care utilizatorii Android pot descarca aplicatii. Este securizat, sigur si are cea mai mare colectie de aplicatii Android (peste 1,6 milioane de aplicatii).

Cu toate acestea, exista si alte magazine de aplicatii care chiar daca nu au un numar atat de urias de aplicatii, integreaza niste caracteristici unice.

Tocmai de aceea merita sa le aruncam o privire. Acestea ar putea oferi aplicatii cu plata in mod gratuit, sa filtreze anumite tipuri de aplicatii, sau poate au doar o interfata mai buna pentru rasfoit si descarcat aplicatii.

De obicei, acestea nu sunt la fel de sigure ca si Google Play Store, asa ca va trebui sa ai mai multa grija la potentiatele probleme de securitate.

Le vom enumera doar pe cele mai populare si mai sigure. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa verifici permisiunile aplicatiei pe care o descarci inainte si in timp ce se instaleaza pentru a te asigura ca este sigura.
Pentru a instala magazine de aplicatii de la terti, va trebui sa permiti instalarile din “surse necunoscute”.

CITESTE SI:  Ce magazine de aplicatii terte ar fi incercat Google sa inchida

Pentru a face acest lucru, du-te la “Setari > Securitate”, iar apoi bifeaza optiunea “surse necunocute”.

1. Amazon Appstore

Cele mai bune alternative la Google Play Store - Amazon Appstore

Amazon Appstore este al doilea cel mai popular magazin de aplicatii Android dupa Google Play Store.

Are peste 400 000 de de aplicatii gratuite si cu plata, iar noi aplicatii sunt adaugate frecvent. Are o interfata similara cu cea a Google Play Store, iar toate aplicatiile sunt impartite in categorii pentru a putea gasi mai usor aplicatia de care ai nevoie.

Cel mai interesant lucru in legatura cu Amazon Appstore este ca iti ofera zilnic cate o aplicatie cu plata in mod gratuit, asa ca poti intra in posesia unor aplicatii cu plata in mod gratuit.

2. Getjar

Getjar este un magazin de aplicatii cross-platform care de asemenea ofera aplicatii pentru telefoane Android.

A inceput in era pre-Android, dar a crescut mult alaturi de Android. Aplicatiile sunt impartite in categorii si poti vota sau acorda recenzii aplicatiilor la fel ca pe Google Play Store pentru a le usura sarcina altor utilizatori de a gasi aplicatia corecta.

CITESTE SI:  Ce magazine de aplicatii terte ar fi incercat Google sa inchida

Mai mult, Getjar ofera de asemenea aplicatii cu plata in mod gratuit. Poate fi un pic enervant, pentru ca descarcarea aplicatiilor ar putea necesita completarea unor sondaje sau vizualizarea unor reclame.

Daca nu ai vreo problema cu aceste lucruri, Getjar poate fi o buna alternativa la Google Play Store.

3. F-Droid

F-Droid este un magazin de aplicatii creat special pentru gazduirea aplicatiilor gratuite si open-source.

Daca iti plac astfel de aplicatii, atunci acesta poate fi un magazin de aplicatii grozav pentru tine.

Cu toate acestea, din cauza faptului ca gazduieste numai aplicatii gratuite si open-source, nu vei gasi intotdeauna cele mai tari aplicatii.

Aceasta este probabil o modalitate de a sustine aplicatiile open-source care devin din ce in mai bune. Poate fi o buna alternativa la Google Play Store.

4. Aptoide

Aptoide este o alta alternativa grozava pentru Google Play Store care ofera o interfata similara si aplicatii de inalta calitate.

CITESTE SI:  Ce magazine de aplicatii terte ar fi incercat Google sa inchida

De asemenea, ar putea oferi multe aplicatii cu plata Google Play Store in mod gratuit prin inserarea unor reclame.

Daca nu ai nicio problema cu reclamele, atunci poate ai dori sa arunci o privire si la acest magazin de aplicatii.

Poti descarca aplicatiile atat din interfata web, cat si din aplicatia Aptoide. Este o alternativa la Google Play Store.

5. AppBrain

Daca doresti sa descarci aplicatii platite in mod gratuit, atunci AppBrain merita luat in considerare.

Dezvoltatorii de aplicatii isi incarca aplicatiile cu plata pe AppBrain pentru a fi descarcate in mod gratuit cu scopul de a-si face publicitate.

Pe langa aceste aplicatii, AppBrain are o interfata buna cu evaluari ale aplicatiilor si comentarii de la o comunitate AppBrain uriasa.

De asemenea, ofera topuri zilnice si saptamanale la care poti arunca o privire daca nu gasesti nicio aplicatie satisfacatoare in topurile Google Play Store.