fbpx

Cele 8 aplicatii chinezesti interzise in SUA

Cele 8 aplicatii chinezesti interzise in SUA

Administratia Trump a semnat un ordin executiv prin care a interzis 8 aplicatii chinezesti in SUA. Printre aceste aplicatii chinezesti interzise in SUA nu se numara si TikTok si softul de mesagerie WeChat. Motivul interzicerii e colectarea de date.

Presedintele american in functie a semnat un ordin executiv care interzice AliPay Ant Group, WeChat Pay si alte 6 aplicatii chinezesti in SUA, potrivit Reuters.

Un oficial al administratiei din Statele Unite a explicat ca ordinul va impiedica guvernul din China sa colecteze date de la utilizatorii americani si sa le foloseasca ca instrument de masa pentru opresiunea globala.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Xiaomi si-ar putea crea propria divizie de camere

New York Times a postat o portiune din ordin care indica faptul ca guvernul SUA a ajuns la concluzia ca o serie de aplicatii chinezesti captureaza automat informatii importante si private de la milioane de utilizatori din Statele Unite.

Presedintele american si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca acele softuri acum interzise pot fi utilizate pentru a detecta locatiile angajatilor federali si a contractantilor si pentru a crea dosare cu informatii personale.

CITESTE SI:  Guvernul din Marea Britanie infiinteaza o unitate pentru a contracara stirile false

“In acest moment”, a scris presedintele american in ordin, “sunt necesare masuri pentru a contracara riscurile reprezentate de aceste aplicatii chinezesti”.

Ordinul de interzicere vizeaza si QQ Wallet de la Tencent, QQ Messenger de la Tencent, CamScanner, SHAREit, VMate si WPS Office de la Beijing Kingsoft Office Software.

CITESTE SI:  Raspunsul companiei Huawei la smartphone-ul Galaxy S11 al Samsung

Acest ordin a aparut dupa anterioarele incercari ale presedintelui american de a interzice TikTok si WeChat din magazinele de aplicatii din SUA.

Dar ambele incercari de interzicere au fost zadarnicite de curtea de justitie. Cu toate acestea, un oficial al administratiei din SUA a declarat pentru Reuters ca Casa Alba crede ca aceste restrictii noi vor continua sa existe.