fbpx
Cel mai urmarit cont de Twitter a fost spart

Cel mai urmarit cont de Twitter a fost spart

Contul a inceput sa foloseasca limbaj rasist si prostesc, pe langa hashtag-ul “HackersGonnaHack”. Katy Perry care are unul dintre cele mai mari conturi de Twitter pe platforma de social media cu 89 de milioane de urmaritori a descoperit ca profilul ei i-a fost spart luni-noaptea.

Twitter a avut destul de multe urcusuri si coborasuri in ultimii ani. A fost promovat negativ in presa si cu siguranta nu va fi promovat in mod pozitiv daca cele mai urmarit cont de pe Twitter este spart.

CITESTE SI:  De ce un smartphone iPhone X ar fi explodat

Acesta ii apartine superstarului pop Katy Perry care se afla in varful retelei sociale cu mai mult de 89 de milioane de urmaritori.

In mod normal, cand un profil foarte urmarit ca al lui Katy Perry este spart, nu dureaza prea mult ca sa observi ca ceva nu este in regula.

Cine i-a spart contul a putut posta niste tweet-uri rasiste si vulgare pana ce Twitter a luat atitudine prin curatarea timeline-ului si prin blocarea accesului la cont pentru hackeri.

CITESTE SI:  Ce specificatii are smartphone-ul Android Go cu pret de 90 de dolari al Xiaomi

Nu este clar ce s-a intamplat aici. Doar ca tweet-uri vulgare si rasiste au fost trimise in succesiune rapida.

A fost clar imediat ca acel cont a fost compromis, avand in vedere ca Katy Perry sau oamenii care folosesc social media nu trimit astfel de tweet-uri.

Avand in vedere ca asta nu pare ca s-a intamplat din cauza unei vulnerabilitati a Twitter-ului, este posibil ca acel cont a fost compromis printr-un atac direct.

CITESTE SI:  Si asta va ajunge pe masinile Tesla in curand, spune Elon Musk

Este posibil ca autentificarea in doi pasi nu a fost activata inainte de atac. Twitter sau echipa lui Katy Perry nu a confirmat cum s-a ajuns la acest atac.

“Se pare ca Twitter-ul lui Katy Perry – cu cei peste 89 de milioane de urmaritori ai ei – a fost spart”; 31 mai, 2016.