fbpx
Cel mai nou computer DIY al Kano este un laptop Raspberry Pi de 250 de dolari

Cel mai nou computer DIY al Kano este un laptop Raspberry Pi de 250 de dolari

In 2014, Kano a lansat un kit DIY impresionant pentru a le permite celor mici sa-si construiasca propriile computere si sa invete sa programeze in timp ce le foloseau. Dupa trei ani, Kano are un nou kit DIY la care copiii cu varste de 6 ani si mai mari pot lucra, la fel ca la un laptop.

Computer Kit Complete de 250 de dolari al Kano integreaza o placa Raspberry Pi 3, un ecran HD de 10,1 inci, un acumulator reincarcabil, un hub USB cu trei porturi, un difuzor, o tastatura fara fir si un senzor de sunet.

CITESTE SI:  Un sondaj concluzioneaza ca dispozitivele mobile aduc familia impreuna

Kano a produs niste calculatoare DIY de ceva timp, dar desi va permiteau sa creati un PC real, totusi construiati un calculator desktop fara ecran sau baterie interna.

Noul Computer Kit Complete al companiei Kano duce lucrurile la urmatorul nivel pentru calculatorul DIY, prin construirea unui laptop. Nucleul Computer Kit Complete este acelasi ca Computer Kit obisnuit.

CITESTE SI:  Lenovo dezvaluie un ThinkPad retro pentru cea de-a 25-a aniversare

Laptopul este inca costumat ca un Raspberry Pi 3 care ruleaza softul Kano OS si inca este proiectat pentru a ajuta copiii sa invete elementele de baza ale programarii. Dar laptopul DIY complet si autonom pe care cei mici il pot folosi vine cu un ecran integrat de 10,1 inci, baterie si chiar si o placa USB suplimentara pentru conectarea mai multor dispozitive.

Forma nu arata foarte similara cu cea a unui laptop obisnuit. Computer Kit Complete DIY al Kano bazat pe Raspberry Pi arata mai mult ca un mic televizor decat ca un PC, dar totul este totusi asamblat frumos si cu siguranta este mai usor de transportat decat un calculator normal.

CITESTE SI:  Cati GB de date a furat un adolescent australian din reteaua Apple printr-un hack

Laptopul DIY costa 249,99 de dolari (comparativ cu Computer Kit standard de 149,99 de dolari) si se preconizeaza ca va fi livrat incepand cu data de 20 noiembrie.