fbpx

Cel mai mare SSD din lume vine cu un spatiu de stocare de 13TB

Cel mai mare SSD din lume vine cu un spatiu de stocare de 13TB

A existat o vreme in care una dintre problemele cu SSD-urile era capacitatea de stocare, dar cu siguranta nu mai este cazul, mai ales cu ultimul SSD pe care l-a pregatit Fixstars pentru noi.

Pe vremea cand Solid State Drive-urile nu erau atat de comune pe cat sunt astazi, acestea veneau cu spatii de stocare foarte mici si costau o mica avere.

In ziua de azi, SSD-urile sunt inca scumpe comparativ cu hard disk-urile obisnuite, dar sunt semnificativ mai ieftine, mai ales daca iei in considerare faptul ca acestea si-au crescut, de asemenea, spatiul de stocare.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 52 - Ce telefoane am avut pana acum

Acestea fiind spuse, daca esti in cautarea unui SSD care a depasit limitele, ai putea fi interesat sa afli ca o companie pe nume Fixstars a lansat ceea ce poate fi descris ca fiind SSD-ul cu cea mai mare capacitate de stocare disponibil atat in optiuni de 13TB, cat si in 10TB, precum si in dimensiuni de 2,5 inch, ceea ce inseamna ca acestea vor incapea perfect in computerul tau.

Daca te intrebi de ce Fixstars iti suna familiar, asta este pentru ca, in 2015, compania a lansat primul Solid State Drive de 6TB din lume, asa ca se pare ca au venit din nou cu un alt SSD cu cea mai mare capacitate.

CITESTE SI:  Smartphone-ul LG Q6 va fi disponibil in Coreea de Sud, restul tarilor vor urma si ele - specificatii oficiale

Cat despre specificatiile SSD-ului de 13TB cu cea mai mare capacitate, ambele vor oferi viteze de citire de pana la 540MB/s si viteze secventiale de scriere de pana la 520MB/s.

De asemenea, exista un sistem de control al temperaturii incorporat pentru a se asigura ca toata caldura este disipata pentru a preveni orice fel de stricaciuni asupra Solid State Drive-ului cu cea mai mare capacitate.

CITESTE SI:  Smartphone-ul OnePlus 5 - specificatii oficiale, pret si data de lansare

Cat despre pret, in mod evident nu va fi unul accesibil, avand in vedere ca se spune ca modelul de 13TB va avea un pret urias de 13 000 de dolari si se asteapta ca livrarea lui va incepe pana la sfarsitul lunii viitoare. Trebuie sa spunem ca acest SSD de 13TB nu este pentru utilizatorul obisnuit.