fbpx

Cea mai mare intelegere in istoria tehnologiei a fost pecetluita astazi

Cea mai mare intelegere in istoria tehnologiei a fost pecetluita astazi

Michael Dell a pecetluit cea mai mare intelegere din istoria tehnologiei, dupa ce producatorul sau de PC-uri privat a fost de acord sa achizitioneze producatorul de dispozitive de stocare EMC pentru aproximativ 63 de miliarde de dolari.

Avand in vedere ca de saptamana trecuta circula zvonuri ca companie Dell de tehnologie ar putea face o miscare pentru EMC, Michael Dell a confirmat astazi ca compania lui va achizitiona producatorul de dispozitive de stocare EMC intr-o intelegere care va crea “cea mai mare companie tehnologica integrata controlata privat”.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tehnologie noua va folosi noul joc mobil Minecraft al Microsoft

Dell are de gand sa plateasca 67 de miliarde de dolari cash si in stocuri, actionarii EMC primind aproape 33,15 dolari pe actiune care includ 24,05 dolari cash, pe langa noi actiuni legate de valoarea VMware, un producator popular de solutii de centre de date controlat de EMC.

Aceasta intelegere vine la aproape doi ani dupa ce domnul Dell a cumparat producatorul de PC-uri pe care l-a fondat, cu o suma de 25 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  VIDEO: Apple explica cum a creat functia "Lumina Portret" de pe iPhone X

Michael Dell va controla intreaga companie, iar acesta va pastra de asemenea majoritatea controlului asupra VMware care va ramane o companie listata public.

Aceasta intelegere are o asigurare pentru EMC care ii ofera companiei de tehnologie 60 de zile pentru a cauta o oferta mai buna de la oricare alt pretendent si exista zvonuri ca Microsoft si Cisco ar putea fi abordate pentru a vedea daca aceste companii au o oferta mai buna, dar, pana acum, nu a existat nicio indicatie de la nicio companie ca ar fi interesata in achizitia EMC.

CITESTE SI:  Masinile fara sofer ale Volvo sunt date peste cap de canguri

Intr-o declaratie, Michael Dell a spus ca, ” Investitiile noastre in domeniul de cercetare, dezvoltare si inovatie impreuna cu structura noastra controlata privat ne vor oferi o dimensiune de neegalat, putere si flexibilitate, adancind relatiile noastre cu clientii de toate marimile”, adaugand ca este in mod personal angajat la succesul acestei companii, clientilor sai si partenerilor deopotriva.