fbpx

Cea mai comuna parola din 2017 nu te va surprinde

Cea mai comuna parola din 2017 nu te va surprinde

Nu puteti niciodata fi prea in siguranta pe internet, motiv pentru care este esential sa optati pentru parole puternice si sa activati niveluri suplimentare de securitate, cum ar fi autentificarea in doi pasi pentru toate conturile. In ciuda avertismentelor repetate ale expertilor in domeniul securitatii informatice si a cresterii incidentelor care tin de brese de date, multi oameni isi incredinteaza in continuare securitatea online primei parole care le-a venit in minte. Parola cea mai comuna din 2017 nu te va surprinde deloc.

CITESTE SI:  Cand va lansa Coreea de Sud internet de 10Gbps

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, “123456” a fost cel mai frecvent folosit cuvant-cheie descoperit in 2017. In 2017 au avut loc cateva brese de date in urma carora s-au dezvaluit milioane de parole, iar acest cuvant-cheie a fost considerata o alegere populara pentru persoanele care au fost afectate de aceste brese.

Ce este mai rau este ca “password” a fost al doilea cel mai folosit cuvant-cheie din 2017. O multime de oameni se bazeaza pe unele foarte simple pentru a-si proteja conturile online.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste un update camera smartphone-ului Samsung Galaxy S10

Unii dintre ceilalti termeni din lista cu cele mai putin putin bune cuvinte-cheie ale anului 2017 includ termeni din sport precum “baseball” si “Lakers” si marci de masini precum Ferrari si Mercedes.

Chiar si un hacker in devenire cu un script care sparge parole prin incercari repetate ar putea ajunge sa primeasca acces la conturile oamenilor prin simpla parcurgere a acestei liste pana ce nimereste cuvantul-cheie.

CITESTE SI:  Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

Lista a fost compilata de SplashData, o companie care dezvolta programe utilitate de administrare a parolelor. Compania a analizat mai multe de 5 milioane de cuvinte-cheie ale utilizatorilor care au aparut online in 2017 pentru a crea aceasta lista.

Reiteram ca oamenii ar trebui sa foloseasca intotdeauna parole puternice care vor fi greu de spart prin incercari repetate de scripturilor automate. Daca este disponibila, ar trebui ca oamenii sa profite de autentificarea in doi pasi.

Facebook