fbpx

Ce zice presedintele Sony, Kazuo Hirai, despre retragerea lui din companie

Ce zice presedintele Sony, Kazuo Hirai, despre retragerea lui din companie

Presedintele Sony, Kazuo Hirai, si-a anuntat retragerea incheind o cariera de 35 de ani in aceasta companie. Acesta s-a retras anul trecut si din pozitia de CEO, pasand aceasta functie lui Kenichiro Yoshida.

Kazuo Hirai este o personalitate emblematica a conglomeratului japonez Sony. Fostul CEO si actualul presedinte este recunoscut ca fiind liderul companiei in ultimii ani.

Dar acum se pare ca s-a decis sa se retraga. Un anunt trimis acum scurt timp a confirmat ca, dupa 35 de ani in slujba companiei, Kazuo Hirai se va retrage din functia de presedinte al companiei..

CITESTE SI:  Ossur prezinta piciorul bionic care poate fi controlat de creier

Acesta a preluat functia de CEO al companiei in 2012 si l-a inlocuit pe Howard Stringer. De asemenea, a stabilit implementarea unei strategii cu ajutorul careia conglomeratul a devenit profitabil din nou.

Presedintele Kazuo Hirai a condus anterior businessul PlayStation al Sony si a jucat, de asemenea, un rol important in revenirea conglomeratului la profitabilitate.

CITESTE SI:  iPhone X si iPhone 8 spulbera competitia in testele benchmark de performanta

El a renuntat la rolul de CEO in luna aprilie a anului trecut si a trecut la presedintia consiliului de administratie, in timp ce directorul financiar Kenichiro Yoshida a devenit CEO.

Kazuo Hirai se va retrage din functia de presedinte al Sony Corporation pe 18 iunie 2019. Cu toate acestea, compania spune ca acesta va continua sa ofere indrumari solicitate de echipa de management a Sony, in calitate de consilier senior al conglomeratului.

CITESTE SI:  Cate console PlayStation 4 a vandut Sony pana acum

“De cand am dat functia de CEO domnului Yoshida in luna aprilie, in calitate de presedinte al Sony am avut oportunitatea de a asigura o tranzitie usoara si am oferit sprijin managementului companiei. Sunt increzator ca toata lumea de la Sony este pe deplin aliniata sub conducerea puternica a domnului Yoshida si ca sunt gata pentru a construi un viitor mai luminos pentru conglomerat “, a declarat presedintele Kazuo Hirai intr-o declaratie.