fbpx

Ce zice noul ambasador al Chinei in Canada legat de retinerea directorului financiar al Huawei in Canada

Ce zice noul ambasador al Chinei in Canada legat de retinerea directorului financiar al Huawei in Canada

Noul ambasador al Chinei in Canada a vizitat directorul financiar al Huawei care se lupta cu extradarea in Statele Unite si a cerut orasului Ottawa sa o elibereze, a declarat ambasada vineri.

Relatiile dintre Canada si China s-au deteriorat in urma cu un an de zile, dupa ce autoritatile din Vancouver au retinut-o pe Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei, in baza unui mandat din SUA.

In prezent, acel oficial Huawei isi asteapta cautiunea si audierea in instanta de anul viitor. Ambasadorul Cong Peiwu – care si-a preluat rolul de ambasador mai devreme in aceasta luna – a spus directorului financiar Huawei ca Beijingul va continua sa indemne Canada sa-si corecteze greseala si sa o elibereze imediat, a declarat ambasada intr-un comunicat. “Tara si aproape 1,4 miliarde de chinezi va vor eliberata. Ne asteptam sa va intoarceti in China teafara si in siguranta cat mai curand”, a declarat ambasadorul pentru directorul financiar Meng al Huawei.

CITESTE SI:  De ce cota de piata a Huawei in China se afla in declin
CITESTE SI:  Cum e noua consola de jocuri a SNK care e si controler

La scurt timp de la retinerea directorului financiar al Huawei, China a ales la intamplare doi cetateni canadieni aflati in China care acum se confrunta cu acuzatii la adresa securitatii Chinei.

De asemenea, China a blocat anumite importuri din Canada. Biroul ministrului de externe al Canadei, Francois-Philippe Champagne, nu a fost disponibil imediat pentru a oferi comentarii.

Francois-Philippe Champagne a spus anterior ca a realizat presiuni asupra omologului sau chinez pentru a-i elibera pe cei doi detinuti canadieni.

CITESTE SI:  Astfel utilizeaza Facebook AI pentru moderarea continutului

Ramane in sarcina Canadei sa ia masuri daca doreste relatii mai bune cu statul chinez, a declarat noul ambasador chinez in Canada in timpul primei sale conferinte de presa oficiale in statul canadian.

Ambasadorul Cong Peiwu i-a avertizat, de asemenea, pe parlamentarii canadieni sa nu asculte de conducerea Congresului SUA de a-l sanctiona pe directorul financiar al Huawei pentru gestionarea crizei din Hong Kong.