Ce zice Huawei dupa ce i s-a interzis sa mai foloseasca Android

Ce zice Huawei dupa ce i s-a interzis sa mai foloseasca Android

Acum ceva vreme, s-a spus ca, drept urmare a deciziei guvernului american de a interzice companiei chineze Huawei de smartphone-uri sa aiba afaceri cu companiile din Statele Unite, Google a confirmat ca, pe baza acestei decizii, isi va suspenda afacerile cu compania.

Acest lucru e destul de grav, pentru ca practic impiedica dispozitivele Huawei sa acceseze serviciile Google, dar si sistemul de operare Android.

Compania chineza nu prea a vorbit pana acum despre aceasta chestiune, dar intre timp a lansat o declaratie pe aceasta tema prin care ii asigura pe clienti ca smartphone-urile lor Android existente vor continua sa primeasca update-uri de securitate Android si servicii post-vanzare.

CITESTE SI:  Un barbat din Malaezia a fost electrocutat in timp ce-si incarca telefonul

“Huawei va continua sa furnizeze update-uri de securitate si servicii post-vanzare pentru toate smartphone-urile si tabletele Huawei si Honor, acest lucru acoperind toate produsele Android care au fost vandute si care sunt inca pe stoc la nivel global”.

Compania adauga: “Vom continua sa construim un ecosistem software sigur si sustenabil, pentru a oferi cea mai buna experienta pentru toti utilizatorii la nivel global”.

CITESTE SI:  Microsoft lucreaza la un laptop Windows 10 cu un pret foarte scazut [zvon]

Acest lucru este mai mult sau mai putin in concordanta cu ceea ce Google a declarat anterior, si anume ca aceasta interdictie se va aplica numai noilor smartphone-uri si tablete Huawei Android si ca smartphone-urile si tabletele Android existente vor continua sa fie sustinute de companie, desi nu vor mai exista noi actualizari ale sistemului de operare.

Nu este clar ce ii rezerva viitorul companiei Huawei, acum ca nu mai poate folosi Google Android pentru smartphone-uri. Dar, asa cum am spus anterior, prin aceasta situatie a trecut si ZTE in trecut, dar ZTE a ajuns in cele din urma la un acord cu guvernul american prin care s-a ridicat interdictia.

CITESTE SI:  Un sondaj arata ca nu multi oameni il vor cumpara pe iPhone 8 daca va costa 1000 de dolari

Intre timp, Google nu este singura companie care renunta la afacerile cu compania Huawei de smartphone-uri, deoarece si Qualcomm si Intel si-au suspendat, de asemenea, afacerile cu compania chineza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *