Ce zice Foxconn despre productia de iPhone-uri din China, pe fondul razboiului comercial cu Statele Unite

Ce zice Foxconn despre productia de iPhone-uri din China, pe fondul razboiului comercial cu Statele Unite

Un director (Young Liu) de la Foxconn, compania care asambleaza iPhone-uri pentru Apple, a vorbit despre consecintele razboiului comercial dintre China si Statele Unite asupra productiei de smartphone-uri pentru compania din Cupertino. Directorul de la Foxconn a spus ca, daca este nevoie, poate muta productia din China in alta parte.

Au existat numeroase speculatii cu privire la ce ar putea insemna razboiul comercial dintre Statele Unite si China pentru iPhone-urile companiei Apple destinate clientilor din SUA.

CITESTE SI:  Cum transforma Ninebot scuterele Segway in carturi

Unitatile sunt in prezent produse de compania Foxconn in statul chinez si, daca sunt impuse taxe suplimentare de catre Statele Unite, acest lucru ar scumpi iPhone-urile pentru clientii din SUA.

Un director de la compania taiwaneza Foxconn a declarat acum ca compania are capacitatea de a muta productia de iPhone-uri destinate Statelor Unite in afara Chinei, daca va fi vreodata nevoie.

Conform Wall Street Journal, Young Liu de la Foxconn a spus ca 25% din toata capacitatea de productie a companiei este in afara Chinei. “Putem ajuta Apple sa raspunda nevoilor sale pe piata din Statele Unite”, a adaugat acesta.

CITESTE SI:  Ce zice Meizu dupa ce n-a reusit sa stranga banii pentru smartphone-ul fara porturi si butoane

Vorbind la o conferinta, Liu a spus ca compania dispune de o capacitate suficienta pentru a satisface cererea de iPhone-uri de la Apple. Cu toate acestea, Apple nu a cerut inca companiei Foxconn sa-si mute productia de iPhone-uri din China.

CITESTE SI:  Huawei nu are nevoie de clientii americani pentru a deveni un producator gigantic de smartphone-uri

E posibil ca o va cere daca SUA va aplica noi taxe in razboiul comercial cu tara din Asia. Acele taxe ar ridica pretul dispozitivelor produse de Foxconn care sunt importate in Statele Unite din China. Va ramane ca Apple sa decida daca vrea sa suporte costul suplimentar sau daca va lasa clientii sa-l suporte. Taxele din razboiul comercial ar putea creste preturile iPhone-urilor cu 9-16%, conform estimarilor pietei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *