fbpx
Ce zice fondatorul Huawei despre acuzatia ca permite spionajul pentru China

Ce zice fondatorul Huawei despre acuzatia ca permite spionajul pentru China

Fondatorul Ren Zhengfei al companiei Huawei din China a vorbit despre acuzatiile conform carora compania pe care a fondat-o permite guvernului din China sa-i spioneze pe utilizatori. Conform unor stiri, fiica fondatorului a fost retinuta de autoritatile canadiene la cererea Statelor Unite.

S-a pretins din nou si din nou ca produsele companiei chineze Huawei permit guvernului Chinei sa-i spioneze pe utilizatori fara stirea lor. Statele Unite practic au interzis echipamentele de retea de la Huawei in tara si i-au incurajat pe aliatii sai sa-i urmeze exemplul.

CITESTE SI:  Operatorul Verizon din Statele Unite atinge viteza LTE record de 1,07 Gbps

Compania chineza a sustinut intotdeauna ca nu are backdoor-uri (usi secrete) pentru spionaj in produsele sale pentru China, iar acest lucru a fost reiterat de Ren Zhengfei, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii din China.

Fiica fondatorului Ren Zhengfei – care se intampla sa fie directorul financiar al Huawei – a fost retinuta de autoritatile canadiene luna trecuta la solicitarea Statelor Unite.

CITESTE SI:  Ce record a doborat masina Tesla Model S, conform lui Elon Musk

Se presupune ca aceasta a inselat bancile cu privire la controlul Huawei asupra unei firme care opera in Iran si ca, prin urmare, a incalcat sanctiunile impuse de Statele Unite.

Financial Times informeaza ca fondatorul Ren Zhengfei a declarat ca Huawei “nu a primit nicio solicitare din partea niciunui guvern pentru a furniza informatii necorespunzatoare”.

In ciuda faptului ca a fondat compania in 1987, Ren Zhengfei e destul de discret si nu prea apare in lumina reflectoarelor. Ren Zhengfei detine 1,14% din actiunile la compania chineza.

CITESTE SI:  De ce Twitter nu va mai accepta publicitate politica

Compania Huawei a confirmat ca comentariile fondatorului Ren Zhengfei in aceasta privinta sunt exacte. Gigantul a spus intotdeauna ca nu exista nicio dovada dezvaluita public care sa sprijine acuzatia ca permite guvernului din China sa spioneze prin produsele companiei. Fondatorul companiei a adaugat ca nicio lege din China nu impune niciunei companii sa instaleze backdoor-uri obligatorii pentru spionaj.