fbpx

Ce zice Facebook despre faptul ca aplicatia sa nu poate fi stearsa de pe unele smartphone-uri Samsung

Ce zice Facebook despre faptul ca aplicatia sa nu poate fi stearsa de pe unele smartphone-uri Samsung

Daca detineti anumite smartphone-uri Samsung, aflati ca mai mult sau mai putin trebuie sa va luati gandul de a lua parte la miscarea #DeleteFacebook. Asta pentru ca literalmente nu poti sterge Facebook. Conform unei stiri de Bloomberg, se pare ca exista unii proprietari de smartphone-uri Samsung au descoperit recent ca nu pot sterge Facebook de pe telefoanele lor.

Imposibilitatea de stergere nu este un bug, deoarece s-a descoperit ce utilizatorii puteau cel mult sa dezactiveze aplicatia pe smartphone-urile Samsung. Conform unuia dintre utilizatori pe nume Nick Winke, “Am fost surprins sa aflu ca, daca vreau sa scap in totalitate de Facebook, aplicatia nu poate fi stearsa de pe telefonul meu. Acest lucru ridica mai multe intrebari. Poate inca sa-mi monitorizeze informatiile si locatia? Noi, consumatorii, ar trebui sa avem ceva de spus daca nu vrem aplicatia”.

CITESTE SI:  Politia din New York inlocuieste 36.000 de smartphone-uri Windows Phone cu iPhone-uri

Facebook a confirmat intre timp stirea cu imposibilitatea de stergere de pe unele smartphone-uri Samsung, dar sustine ca dezactivarea acesteia este ca si cum ar fi stearsa si nu va colecta date de utilizator in timp ce este dezactivata.

CITESTE SI:  Ce tara nu vrea sa interzica echipamentele Huawei pentru retelele sale 5G

Cercetatoarea Jane Manchun Wong a impartasit cateva detalii suplimentare despre acest lucru si spune ca aplicatia Facebook exista ca loc gol/substituent pentru aplicatia reala, cand aceasta a fost livrata pe smartphone-urile Samsung.

Acest lucru inseamna ca Facebook are dreptate, deoarece atunci cand aplicatia a fost dezactivata pe smartphone-urile Samsung, aceasta a revenit la stadiul de substituent.

CITESTE SI:  Senzorii de amprente digitale vor fi pe mai mult de jumatate dintre smartphone-urile din 2017

Asta inseamna ca desi substituentul exista, aplicatia in sine nu exista. Pentru a pune situatia in perspectiva, gandeste-te ca acest lucru e similar cu faptul ca, atunci cand dezinstalezi un program de pe PC, folderul acelui program inca ramane, chiar daca continutul sau este gol.

Presupunem ca acest lucru e linistitor, desi nu e clar de ce utilizatorii nu pot sterge in intregime Facebook de pe un smartphone Samsung pe care l-au platit.