Ce zice Epic Games despre acuzatia ca ofera date de utilizator altor companii

Ce spune Epic Games despre acuzatia ca ofera date de utilizator altor companii

Dupa cum poate ati auzit pana acum, compania de jocuri Epic Games a decis recent sa lanseze propriul sau magazin online pe care gazduieste propriile jocuri, dar si altele care apartin altor dezvoltatori.

Ne imaginam ca probabil dezvoltatorul incearca sa concureze cu platforma Steam a Valve care in prezent este mai mult sau mai putin magazinul principal pentru gaming pe PC.

Cu toate acestea, se pare ca magazinul celor de la Epic Games este destul de controversat. Asta pentru ca, din cauza formularii cuvintelor in termenii si conditiile sale, unii cred ca prin acceptarea acestora permiti ca datele tale de utilizator sa fie impartasite altor companii.

CITESTE SI:  De ce compania din spatele aplicatiei TikTok a fost amendata

Printre aceste companii se numara Tencent care detine o participatie minoritara in companie. Vestea buna este ca aceste ingrijorari legate de datele de utilizator par nefondate.

Fondatorul Tim Sweeney al companiei care dezvolta Fortnite a raspuns intre timp la postare pe Reddit. Acesta neaga ca impartasesc date de utilizator altor firme. “Epic Games nu impartaseste date de utilizator cu Tencent si cu nicio alta firma. Nu le impartasim, nu le vindem si nu folosim datele de utilizator pentru publicitate, spre deosebire de cum procedeaza multe alte firme. Sunt fondatorul si actionarul principal al companiei si nu voi permite niciodata sa se intample acest lucru”.

CITESTE SI:  Ce preturi are noul Frame TV al Samsung care arata ca o lucrare de arta

Acesta a explicat de ce termenii si conditiile au fost formulate de dezvoltator in acest fel. “Limbajul asociat schimbului de date de utilizator cu companiile parinte se refera la Epic Games. Aceasta este o firma cu sediul in Statele Unite. Acest limbaj a fost folosit pentru ca, atunci cand cumperi un joc Epic Games in teritorii de exemplu din Europa, vanzatorul este compania ta locala subsidiara in scop fiscal (care plateste taxele), dar datele de utilizator sunt in cele din urma stocate de Epic Games Inc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *