fbpx

Ce zice CEO-ul Google despre intoarcerea motorului de cautare in China

Ce zice CEO-ul Google despre intoarcerea motorului de cautare in China

Mai devreme in acest an s-a spus ca motorul de cautare Google din Statele Unite ar putea planifica o intoarcere in China. CEO-ul companiei Google, Sundar Pichai, mai tarziu a declarat ca compania nu e aproape de relansarea in acea tara, o pozitie pe care CEO-ul Sundar Pichai a reiterat-o in timpul marturiei acestuia in fata unei comisii din Statele Unite.

Motorul de cautare Google s-a retras din China in 2010. Dar dupa zvonurile privind o relansare, comisia a dorit sa afle de ce Google s-a razgandit.

CITESTE SI:  Furnizorii de internet din Statele Unite asigura ca nu vor vinde datele de navigare ale cetatenilor americani

La care CEO-ul Sundar Pichai a raspuns: “Chiar in acest moment nu avem planuri de a lansa un motor de cautare in China. Noi, in general, dorim sa oferim ce-i mai bun, este parte din misiunea si principiile noastre – de a incerca din greu sa oferim utilizatorilor informatii”.

CEO-ul Sundar Pichai adauga ca, daca compania intentioneaza sa se relanseze in China, aceasta va fi complet transparenta in legatura cu acest lucru. “Noi avem intotdeauna dovezi, din fiecare tara in care operam, iar acestea indica faptul ca avem un impact foarte pozitiv, prin oferirea de informatii utilizatorilor. Dar in acest moment nu avem planuri de a ne relansa in China”, a spus CEO-ul Sundar Pichai.

CITESTE SI:  Apple TV 4K a fost dezvaluit - specificatii si pret

Problema nu e ca motorul de cautare Google se relanseaza in China, ci mai degraba ce implica acest lucru. Ultima data am auzit ca compania ar putea lansa un motor de cautare cenzurat pentru a se conforma reglementarilor acelei tari.

CITESTE SI:  Ce joc s-ar putea sa nu poata rula pe Nintendo Switch, potrivit Bethesda

Au circulat stiri conform carora angajatii Google protesteaza impotriva motorului de cautare si solicita companiei sa anuleze proiectul. Acestea fiind spuse, afirmatia CEO-ului Sundar Pichai arata clar ca compania nu are in acest moment intentia de a se lansa in China.

Dar faptul ca CEO-ul Sundar Pichai a folosit cuvintele “in acest moment” indica faptul ca motorul de cautare Google este deschis acestei idei, candva in viitor.