fbpx

Ce zic angajatii Google despre motorul de cautare cenzurat pentru China

Ce zic angajatii Google despre motorul de cautare cenzurat pentru China

S-a spus acum cateva luni ca Google lucreaza la un nou motor de cautare pentru China care ar respecta legile si reglementarile locale privind cenzura. Proiectul a fost denumit Dragonfly.

Google i-a confirmat existenta in Senatul Statelor Unite, dar nu a oferit amanunte. Angajatii companiei solicita acum companiei sa anuleze motorul de cautare cenzurat pentru China.

“Suntem angajati Google si solicitam companiei sa anuleze proiectul Dragonfly si sa asigure protectii pentru cei care reclama ilegalitati”, au spus acestia intr-o scrisoare postata online anul trecut.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google Imagini va adauga subtitluri pentru telefoanele mobile

De asemenea, acestia vor protectie pentru angajatii care publica detalii despre acest proiect intern secret al motorului de cautare cenzurat pentru China. Multi angajati au luat la cunostinta de acest lucru cand primele informatii despre proiectul Dragonfly pentru China au fost publicate in luna august din 2018.

Momentul in care aceste informatii au aparut nu a fost unul oportun, iar asta pentru ca au aparut la doar cateva luni dupa contractul companiei Google cu Pentagonul.

CITESTE SI:  Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

Peste 4000 de angajati si-au pus numele pe o petitie prin care ii cer companiei Google sa anuleze proiectul cu Pentagonul. Mai multi ingineri au demisionat, iar Google a promis mai tarziu ca nu va reinnoi contractul cu Pentagonul.

In orice caz, angajatii clarifica in scrisoarea lor ca opozitia lor fata de proiectul Dragonfly nu este legata de China. “Ne opunem tehnologiilor care ii ajuta pe cei puternici sa-i asupreasca pe cei vulnerabili, de oriunde ar fi cei din urma”, spun acestia.

CITESTE SI:  Cum ti-ar putea vinde soferii Uber gustari

Scrisoarea arata ca proiectul Dragonfly pentru motorul de cautare cenzurat pentru China ar stabili un precedent, ceea ce ar determina ca companiei Google sa-i fie greu sa refuze concesii similare pentru alte tari. Mai multi angajati s-au semnat in aceasta scrisoare. Acestia vor continua sa actualizeze petitia cu mai multe semnaturi pentru ca compania americana sa renunte la motorul de cautare cenzurat pentru China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *