Ce vor sa stie unii despre intoarcerea Google in China

Ce vor sa stie unii despre intoarcerea Google in China

Un grup de 16 parlamentari americani a intrebat joi compania Alphabet daca va respecta politicile de cenzura ale Chinei si de supraveghere daca isi va lansa din nou motorul de cautare pe piata din China.

Intrebarile parlamentarilor au adaugat presiune asupra Google pentru a divulga masurile de precautie pe care le-ar lua pentru a proteja siguranta utilizatorilor daca autoritatile de reglementare din China permit motorului sau de cautare sa opereze in acea tara.

O stire de luna trecuta spunea ca Google ar putea planifica sa se intoarca pe piata chineza cu un motor de cautare care ar respecta practic politicile de cenzura ale tarii.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea avea viitorul telefon cu clapeta al Samsung

Acum se pare ca parlamentarii americani sunt curiosi in legatura cu planurile pe care le are Google daca se intoarce in China si vor sa afle daca motorul de cautare se va conforma politicilor Chinei.

Potrivit unei stiri de Reuters, se pare ca un grup de 16 parlamentari americani doreste sa ia la intrebari Alphabet (compania mama a Google) despre planurile sale pentru piata chineza.

Parlamentarii doresc sa stie daca Google va fi capabila sa protejeze siguranta utilizatorilor daca tara i-ar permite motorului de cautare sa opereze in tara, ceea ce fara indoiala ar veni cu anumite conditii.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Nokia X6 ar putea ramane exclusiv pentru China

Cu toate acestea, Google a declarat anterior ca e departe de a se lansa in China, dar nu neaga ca acesta este un domeniu pe care il exploreaza de ceva timp, desi nu e neaparat o confirmare ca motorul de cautare se va lansa.

Nu este surprinzator faptul ca companiei i-ar placea sa intre pe piata chineza cu un motor de cautare, avand in vedere numarul mare de utilizatori de internet ai tarii.

CITESTE SI:  Ce beneficii are reducerea timpului pe social media

Legile de cenzura ale Chinei au provocat multe controverse in trecut, iar ultima data am auzit ca angajatii Google nu au fost prea incantati de planurile companiei si au protestat impotriva acestora la nivel intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *