fbpx

Ce viteza uriasa de citire are un SSD extern de la SanDisk

Ce viteza uriasa de citire are un SSD extern de la SanDisk

Brandul SanDisk al Western Digital a prezentat acum scurt timp un prototip de SSD extern pe USB despre care se spune ca are are o viteza mare de citire.

Echipat cu un conector USB-C, SSD-ul SanDisk extern este un prototip. Prin urmare, nu este inca de vanzare. Foarte probabil pretul sau nu va fi unul mic, avand un vedere ca de obicei Solid State Drive-urile externe de 2TB au preturi de pana la 1000 de dolari.

Faza cu spatiul de stocare extern este ca de obicei consta in dispozitive de backup, avand in vedere ca majoritatea utilizatorilor ar prefera de obicei sa editeze continut direct de pe PC-urile lor, nu de pe unitati externe.

CITESTE SI:  Cum e scaunul cu rotile AI controlat cu expresii faciale

Cu toate acestea, SanDisk a dezvaluit recent cel mai nou SSD al sau care se numeste SanDisk Extreme Pro Portable si care are o viteza de citire de 1GB/s.

Acest lucru inseamna, in teorie, ca ati putea practic edita continut direct de pe SSD-ul SanDisk, la ce viteza mare de citire are. Dar, desigur, depinde de voi daca doriti sau nu acest lucru.

CITESTE SI:  Ce performanta si viteza are iOS 12 pe iPhone-urile mai vechi

Acest lucru se datoreaza utilizarii tehnologiei NVMe care impinge limitele interfetei USB 3.1 Gen 2 care ii permite sa atinga aceasta viteza de citire.

Pe langa viteza mare de citire, SSD-ul SanDisk extern are si certificare IP55, ceea ce inseamna ca este oarecum rezistent daca il scapi intr-o chiuveta, de exemplu.

Nu e recomandat totusi sa mergi la inot cu acest SSD extern de la San Disk, dar ar trebui sa reziste in drumetii sau tabere in aer liber. Acest Solid State Drive cu viteza mare de citire va fi disponibil in mai multe variante de spatii de stocare: 500GB, 1TB, 2TB, 4TB.

CITESTE SI:  Sony repeta faptul ca nu va renunta niciodata la businessul cu smartphone-uri

De asemenea, SSD-ul extern cu viteza mare de citire va fi lansat in primavara anului 2019. Din pacate, SanDisk nu mentioneaza ce preturi va avea, dar in general SSD-urile sunt inca destul de scumpe. Mai mult, avand in vedere viteza de citire si rezistenta sa, ne indoim ca va avea un pret mic.