fbpx

Ce victima a unui atac ransomware ar putea plati 2 milioane de dolari

Ce victima a unui atac ransomware ar putea plati 2 milioane de dolari

Un atac cu malware ransomware al unor atacatori cibernetici a mai creat o victima. Iar acesti atacatori cibernetici cer acum 2 milioane de dolari pentru a decripta si restabili datele blocate ale victimei.

Atacatorii cibernetici lanseaza din ce in ce mai multe atacuri ransomware asupra victimelor pentru a genera bani. Acestia blocheaza sistemele informatice ale victimei cu malware ransomware, iar apoi cer o rascumparare pentru a decripta datele.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu Colegiul Monroe din New York care a fost atacat cu un atac cu malware ransomware. Atacatorii cer 2 milioane de dolari pentru a permite institutiei de invatamant din New York sa-si acceseze din nou datele informatice.

CITESTE SI:  Ce hackeri din Coreea de Nord ar fi furat milioane de dolari de la anumite bancomate din lume

Acest atac ransomware a blocat sistemele informatice ale Colegiului Monroe din campusurile din Manhattan, St. Lucia si New Rochelle. Chiar si site-ul sau a fost adus in stare de nefunctionare din cauza atacului.

Malware-ul ransomware a fost instalat printr-un atac in reteaua Colegiului Monroe din New York, iar atacatorii cer acum 170 Bitcoins de la victime. Acesta e echivalentul sumei de 2 milioane de dolari pe care Colegiul Monroe trebuie sa o plateasca.

CITESTE SI:  Ce fel de moneda virtuala ar putea dezvolta Facebook pentru WhatsApp

Colegiul nu a spus daca are de gand sa plateasca rascumpararea de 2 milioane de dolari sau sa restaureze datele din copiile de rezerva in timp ce lucreaza pentru a readuce treptat reteaua in online dupa atacul ransomware.

“Manecile noastre sunt suflecate si ne straduim sa readucem totul inapoi la functionare”, a declarat Colegiul Monroe intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI:  Autoritatile din Germania sustin ca colectarea de date a Facebook este abuziva

“Vestea buna e ca Colegiul Monroe a fost infiintat in 1933, asa ca stim sa predam si sa educam fara aceste instrumente moderne”, a declarat purtatoarea de cuvant Jackie Ruegger a institutiei de invatamant din New York pentru Daily News. Aceasta a mai spus ca acum se cauta solutii pentru ca studentii sa participe o perioada la cursuri online, ca sa nu piarda lectiile.

Facebook