fbpx

Ce versiune a browserului Google Chrome a marcat in sfarsit site-urile non-HTTPS ca fiind nesecurizate

Ce versiune a browserului Google Chrome a marcat in sfarsit site-urile non-HTTPS ca fiind nesecurizate

Adoptarea HTTPS printre site-urile web a crescut in ultimii ani, in special datorita certificatelor SSL/TLS gratuite. Furnizorii de browsere au incurajat website-urile sa treaca la HTTPS, iar compania Google a declarat mai devreme in acest an ca browserul Chrome va marca in cele din urma toate website-urile HTTP ca fiind nesecurizate.

In trecut, cand introduceati adresa unui site, incepeati cu “http”. Cu toate acestea, in ziua de azi, datorita securitatii web sporite, poate ca ati observat ca multe site-uri incep acum cu “https”, “s-ul” de la urma insemnand ca website-ul are o conexiune securizata si ca continutul sau nu poate fi modificat de furnizorii de internet si de guverne (in teorie).

CITESTE SI:  Ce functie a Google Chrome dispare din cauza coronavirusului Wuhan

Compania Google a impins de la spate dezvoltatorii sa se asigure ca site-urile lor au adoptat HTTPS, iar acest lucru se intampla de ani de zile, dar se pare ca noua versiune a browserului Google Chrome (Chrome 68) va incepe sa marcheze website-urile non-HTTPS ca fiind nesecurizate.

CITESTE SI:  Niantic explica de ce Pokemon GO Fest din Chicago a fost un esec

Dupa cum am spus, compania Google a impins de la spate site-urile web sa adopte HTTPS de ani de zile, asa ca presupunem ca acesta este un avertisment corect.

Mai devreme in acest an, compania Google si-a confirmat deja planurile de a marca site-urile non-HTTPS ca fiind nesecurizate, iar cu noul update al browserului Chrome, Google isi va pune planul in aplicare.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Nokia ar putea aparea la sfarsitul anului 2016

Deci, daca ai vazut ca site-ul tau preferat a inceput sa afiseze brusc in browser mesajul “nesecurizat”, atunci stii de ce. Retine ca numai browserul Google Chrome va instiinta utilizatorii acestor website-uri nesecurizate, iar daca folosesti un browser diferit, cum ar fi Microsoft Edge, Apple Safari, Opera sau Mozilla Firefox, experienta ta ar putea fi diferita. In orice caz, website-urile HTTP nesecurizate probabil vor disparea in cele din urma.

Facebook