fbpx
Ce venituri incredibile a generat Amazon intr-un an de pandemie

Ce venituri incredibile a generat Amazon intr-un an de pandemie

Compania Amazon din Statele Unite a dezvaluit ce venituri a generat intr-un an de pandemie. Veniturile dezvaluite sunt uluitoare si le depasesc pe cele de cu 3 ani dinainte de anul 2020, cumulate.

In trimestrul trecut, compania a anuntat ca CEO-ul Jeff Bezos va renunta la functia de CEO pentru rolul de presedinte executiv in trimestrul 3. Dar, deocamdata, Jeff Bezos si compania sunt ocupati sa genereze venituri impresionante.

Fara indoiala, Amazon a fost una dintre putinele companii care au beneficiat de pe urma pandemiei, datorita cresterii cumparaturilor online.

CITESTE SI:  Malware-ul CCleaner a vizat mari companii tehnologice

In cel mai recent raport pentru venituri al companiei, Amazon a dezvaluit ca profitul generat in ultimele 12 luni l-a surclasat pe cel din ultimii trei ani.

Din aprilie 2020 pana pe 31 martie 2021, compania Amazon a generat un profit de 26,9 miliarde de dolari, in timp ce profitul intre anii 2017-2019 a fost de 24,7 miliarde de dolari.

Conform datelor, vanzarile nete au crescut cu 44%, ajungand la 108,5 miliarde de dolari in primul trimestru din 2021, comparativ cu vanzarile de 75,5 miliarde de dolari din aceeasi perioada a anului trecut, cand pandemia era in faza incipienta.

CITESTE SI:  Tara in care vanzarile de iPhone-uri Apple au scazut cu 35%

Acest lucru se datoreaza evolutiilor in comertul electronic din ultimul an. In acelasi timp, compania a raportat recent ca exista acum peste 200 de milioane de membri Prime carora li se percep bani; si o crestere de 32% a veniturilor pentru divizia sa cloud Amazon Web Services.

CITESTE SI:  Cum vrea Amazon sa imbunatateasca boxele inteligente Echo

Acea divizie a generat venituri de 13,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 12% din veniturile totale ale Amazon. Cu toate acestea, compania s-a confruntat cu o examinare din partea autoritatilor, sub acuzatia ca isi trateaza angajatii in mod incorect.

Dar Amazon s-a angajat in mod public sa sporeasca salariul pe ora cu 3 dolari pentru lucratorii de logistica, pe langa salariul minim de 15 dolari pe ora.