fbpx
Ce va folosi WhatsApp pentru verificare, in locul SMS-urilor

Ce va folosi WhatsApp pentru verificare, in locul SMS-urilor

Aplicatia WhatsApp ar putea inlocui SMS-urile ca metoda de verificare a noilor conturi in aceasta aplicatie, conform unei noi stiri. Potrivit celor de la aplicatia WhatsApp, noul mijloc de verificare poate fi mai sigur decat SMS-urile.

Atunci cand cumperi un telefon nou si instalezi aplicatia WhatsApp pe acesta, WA de obicei iti trimite un SMS pentru a verifica cine esti. Aceasta practica a verificarii prin SMS nu este ceva neobisnuit si e implementata si pe alte tipuri de servicii online.

CITESTE SI:  Bisnitarii de pe eBay deja au "ridicat cu cricul" pretul consolei de jocuri SNES Classic Edition

Dar, conform WhatsAppBetaInfo, se pare ca WA va folosi apeluri telefonice pentru verificare. Potrivit site-ului web WhatsAppBetaInfo, acest lucru va implica un apel telefonic scurt.

Aplicatia WhatsApp te va apela pe numarul tau de telefon, iar apelul telefonic va fi inchis automat de WA dupa cateva secunde. Asta pentru a verifica ca ultimul apel telefonic din istoricul tau de apeluri telefonice este acelasi cu numarul care iti transmite codul obisnuit din 6 cifre.

CITESTE SI:  Schimbari la Facebook. News Feed-ul sau este acum mai lizibil

Avand in vedere ca numarul va fi intotdeauna diferit, ideea e ca aceasta e o modalitate mai sigura de verificare a utilizatorilor decat SMS-urile. Pentru cei care utilizeaza WA pe un dispozitiv cu un numar de telefon diferit, ne imaginam ca acest lucru ar putea fi problematic.

Cu toate acestea, s-a dezvaluit recent ca cei de la aplicatia WhatsApp lucreaza la aducerea suportului pentru dispozitive multiple pe platforma sa, ceea ce inseamna ca un cont WhatsApp ar putea fi accesat simultan pe un numar dispozitive diferite, nu doar pe unul.

CITESTE SI:  Cum e folosit smartphone-ul ca scaner cu ultrasunete in Africa

Nu exista informatii cu privire la momentul in care aceasta caracteristica de verificare va fi lansata pentru a inlocui SMS-urile, dar probabil se va lansa in viitorul apropiat.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca utilizatorii vor considera ca verificarea in aplicatia WhatsApp prin apel telefonic e mai comoda decat SMS-urile, pe langa faptul ca e mai sigura?