fbpx
Ce va construi SpaceX pentru armata SUA

Ce va construi SpaceX pentru armata SUA

O noua stire releva faptul ca compania spatiala privata SpaceX din Statele Unite va construi ceva anume pentru armata SUA. Contractul pe care l-a obtinut insumeaza 149,2 milioane de dolari.

SpaceX se implica mai profund in armata SUA. Compania spatiala privata a obtinut un contract de la Agentia de Dezvoltare Spatiala (SDA) pentru a construi sateliti de alerta si de urmarire a rachetelor pentru Departamentul Apararii al SUA.

CITESTE SI:  iOS 14 va permite in premiera utilizatorilor asta

Acordul de aproximativ 149,2 milioane de dolari va face ca compania spatiala sa construiasca pentru armata SUA sateliti de orbita joasa cu senzori IR si cu camp vizual larg care pot monitoriza potentialele riscuri si care pot contribui la identificarea sistemelor de rachete.

Directorul Agentiei de Dezvoltare Spatiala, Derek Tournear, a declarat pentru SpaceNews ca satelitii din oferta SpaceX au un design nou, dar bazat pe modelele existente Starlink ale sale.

CITESTE SI:  Modul in care Apple ironizeaza proprietarii de PC-uri

S-au obtinut senzorii IR de la un furnizor inca necunoscut. L3 Harris a reusit sa obtina un contract similar cu armata pentru 193,6 milioane de dolari.

SDA spera sa lanseze opt sateliti de la ambele companii pana la sfarsitul anului 2022. Acesta e primul acord al SpaceX pentru sateliti cu armata SUA si reflecta extinderea companiei spatiale dincolo de activitatea sa initiala de fabricare a rachetelor pentru misiuni orbitale.

CITESTE SI:  Verizon recunoaste ca "stranguleaza" Netflix ca parte a unui test

Pe langa fabricarea satelitilor Starlink, SpaceX din Statele Unite se extinde cu Starship pentru a crea o industrie a turismului spatial, dar si pentru a permite calatoriile interplanetare.

S-ar putea ca compania spatiala SpaceX din Statele Unite sa nu fie absolut integranta in proiectele guvernului SUA, dar in mod clar aceasta entitate spatiala americana e mai importanta ca niciodata.