fbpx

Ce utilizatori Airbnb a interzis compania in acest an

Ce utilizatori Airbnb a interzis compania in acest an

Compania Airbnb din Statele Unite – care activeaza in domeniul rezervarilor de locuinte – a dezvaluit ca s-a bazat pe social media pentru a interzice anumiti utilizatori, mai precis o anumita categorie de utilizatori.

Airbnb a anulat intregul numar de rezervari in Washington DC in aceasta saptamana, in incercarea de a-i impiedica pe oameni sa calatoreasca acolo pentru inaugurarea presedintelui american ales, Joe Biden, in urma revoltelor din Capitoliul SUA de pe 6 ianuarie.

CITESTE SI:  Cum se folosesc colaboratorii Google de persoanele fara adapost

De asemenea, se vehiculeaza ca compania incearca sa interzica pe oricine a participat la proteste. Se pare ca compania lucreaza de ceva timp pentru a interzice acest grup si a folosit chiar si monitorizarea social media pentru asta.

Compania Airbnb din SUA a folosit anumite conturi proprii pe Facebook, Twitter si pe forumuri pentru a identifica utilizatorii care au legaturi cu nationalismul alb si cu alte grupuri extremiste, potrivit The Information.

Se crede ca aproximativ 6 angajati ai companiei din SUA au avut ca sarcina monitorizarea utilizatorilor conectati la acele grupuri pentru a-i elimina de pe platforma Airbnb.

CITESTE SI:  De ce Apple ar redenumi iOS in "iPhone OS"

Se pare ca acei angajati nu interactioneaza cu acei oameni, ci doar analizeaza postarile publice. Multi utilizatori Airbnb isi conecteaza conturile la Facebook.

Airbnb a adoptat astfel de practici inca de la protestele din Charlottesville din 2017 si a adoptat o abordare mai radicala incepand cu 6 ianuarie anul acesta.

CITESTE SI:  Samsung Chromebook Pro: laptopul care vine cu doua "premiere" este gata de cumparat

Compania de rezervari din Statele Unite – care sustine ca interzice grupurile rasiste in a-i folosi serviciile – a dezvaluit ca a interzis peste 100 de conturi. In 2019, Airbnb a interzis peste 60 de utilizatori dupa ce s-au descoperit informatii de pe un forum neonazist.

Twitter, Facebook si alte companii au eliminat si interzis utilizatorii conectati la grupuri extremiste si pe cei care au postat continut QAnon in ultimele luni.

Facebook