fbpx

Ce tehnologie e testata in Tokio pentru prezicerea din timp a tornadelor

Ce tehnologie e testata in Tokio pentru prezicerea din timp a tornadelor

O noua tehnologie pentru prezicerea precipitatiilor torentiale si a tornadelor este testata in zona metropolitana din Tokio, oferind speranta ca in viitor vor fi oferite avertismente mai din timp pentru astfel de evenimente meteorologice.

O noua tehnologie este testata in zona metropolitana din Tokio, iar aceasta poate prezice precipitatii si tornade cu 30 de minute in avans. Se spera ca sistemul din Tokio se va dovedi suficient de bun pentru a oferi avertizari mai timpurii asupra tornadelor si a vremii nefavorabile in viitor.

CITESTE SI:  Google va reevalua aplicatiile care folosesc API-ul de accesibilitate al Android

Tehnologia se bazeaza pe frecvente radio pentru a efectua predictii rapide si precise asupra tornadelor. Dezvoltarea acestui sistem a fost condusa de Institutul National pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (NICT) din Japonia, pe langa organismele industriei, guvernului si cele academice.

Tehnologia din Tokio foloseste un nou tip de radar meteorologic pentru a estima cantitatea de vapori din aer care se pot transforma in precipitatii.

CITESTE SI:  De ce Walmart renunta la planurile de a inlocui casierii cu aparate

Ideea este ca acest sistem de prezicere a tornadelor sa fie folosit in practica inainte de Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020, astfel incat sa se poata asigura buna desfasurare a evenimentului.

Potrivit dezvoltatorilor din Tokio, noul radar poate prezice precipitatiile torentiale si tornadele cu pana la 30 de minute inainte ca acestea sa apara.

Acest lucru sa datoreaza antenei plate care emite unde radio intr-un spectru mai larg, spre deosebire de antenele in forma de castron care sunt folosite pentru radarele normale.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi cea mai puternica consola de jocuri, Mad Box

Undele radio terestre sunt folosite cu acest radar pentru a estima cantitatea de vapori pentru a imbunatati precizia predictiilor. Primele experimente cu aceasta tehnologie de prezicere a tornadelor au avut loc anul trecut in Tokio.

“Speram sa punem tehnologia, legata direct de viata oamenilor, in practica cat mai curand posibil”, a spus un oficial al NICT.