fbpx

Ce tari vizeaza prin hacking alegerile prezidentiale din SUA de anul acesta

Ce tari vizeaza prin hacking alegerile prezidentiale din SUA de anul acesta

Compania Microsoft din SUA a dezvaluit ce grupuri de hacking din trei tari incearca sa vizeze alegerile prezidentiale din SUA de anul acesta.

S-a dezvaluit si ce nume au acele grupuri de hacking din acele tari care incearca sa modifice rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA. Sunt vizate campania lui Donald Trump, dar si campania lui Joe Biden.

Rusia incearca din nou sa interfereze in alegerile prezidentiale din SUA, conform unor informatii de la Microsoft, informatii care invinuiesc si China si Iranul.

CITESTE SI:  De ce iPhone 11 s-a vandut cel mai bine dintre toate smartphone-urile Apple

Interferentele au vizat atat campania lui Joe Biden, cat si campania lui Donald Trump, dar si ale altor oficiali si grupuri asociate alegerilor prezidentiale din 2020.

“Ceea ce am observat este in concordanta cu tiparele de hacking anterioare care vizeaza nu numai candidatii si personalul campaniei, dar si pe cei pe care acestia ii consulta in legatura cu chestiuni cheie”, a declarat Microsoft intr-un comunicat.

Compania Microsoft din SUA remarca ca, pana in prezent, “majoritatea” incercarilor de hacking pe care le-a identificat nu au avut succes si ca au fost “impiedicate de instrumentele de securitate incorporate in produsele noastre”.

CITESTE SI:  La ce smartphone lucreaza impreuna Microsoft si Google

Dar grupurile din spatele interferentelor au fost persistente. De exemplu, grupul rus din spatele hackingului, “Strontium”, e acelasi responsabil pentru interferentele in alegerile prezidentiale din 2016 din SUA.

Pana in prezent, grupul de hacking Strontium a vizat peste 200 de organizatii, inclusiv campanii politice si alte grupuri afiliate oficialilor republicani si democrati.

CITESTE SI:  Noul plan tarifar foarte ieftin al Netflix

Cat despre China, Microsoft spune ca a detectat mii de hackuri in ultimele sase luni de la un grup pe care il numeste “Zirconium”. Acest grup vizeaza persoanele asociate cu campaniile si cu candidatii alegerilor prezidentiale SUA, dar si persoanele proeminente din comunitatea afacerilor internationale. Hackurile din Iran provin de la un grup de hacking numit “Phosphorous” pe care Microsoft l-a monitorizat ani de zile.