fbpx
Ce tara va fi prima din lume cu transport public gratuit

Ce tara va fi prima din lume cu transport public gratuit

O anume tara va deveni prima tara din lume in care tot transportul public va fi gratuit. Tarifele la trenuri, tramvaie si autobuze vor fi eliminate iar folosirea lor va fi gratuita, conform planurilor guvernului de coalitie reales condus de premierul Xavier Bettel. Acest premier a fost reales miercuri pentru un al doilea mandat de premier.

Avand in vedere ca guvernul e concentrat pe prioritizarea protectiei mediului, Luxemburg va deveni prima tara din lume care va oferi transport public total gratuit.

CITESTE SI:  California va permite masinilor autonome sa circule fara soferi anul viitor

Premierul Xavier Bettel din Luxemburg – care a fost ales din nou pentru un al doilea mandat – a anuntat ca toate tarifele la tramvaie, autobuze si trenuri vor fi eliminate si ca transportul public va fi gratuit.

Prioritizarea protectiei mediului a fost una dintre platformele de campanie ale premierului Xavier Bettel al tarii. El s-a tinut de acea promisiune anuntand, imediat dupa realegerea sa, ca tarifele pentru toate mijloacele de transport public vor fi eliminate.

CITESTE SI:  Livrarile de alimente cu dronele sunt acum testate in China

Aceasta miscare nu numai ca va fi buna pentru mediul inconjurator, ci va contribui si la reducerea aglomerarii uriase din capitala Luxemburg a tarii cu acelasi nume.

Peste 110.000 de oameni locuiesc in acest oras, iar alti peste 40.000 de oameni calatoresc in capitala Luxemburg pentru a lucra. Un studiu recent a dezvaluit ca soferii din orasul Luxemburg au petrecut in medie 33 de ore in trafic in 2016.

CITESTE SI:  Coreea de Sud interzice folosirea monedelor digitale pentru finantarea proiectelor

Luxemburg a prezentat recent o atitudine mai progresista fata de transportul public decat majoritatea tarilor. A inceput sa ofere acest lucru gratuit pentru adultii tineri sub varsta de 20 de ani si pentru cei mici in aceasta vara.

A oferit chiar si calatorii gratuite elevilor de gimnaziu intre locuintele lor si scoli. Dar, incepand cu vara viitoare, Luxemburg va elimina complet toate tarifele la transportul public, totul devenind gratuit.