fbpx

Ce tara din Africa isi lanseaza primul satelit

Ce tara din Africa isi lanseaza primul satelit

O tara din Africa se pregateste sa-si lanseze primul satelit din istoria sa. Acel satelit va fi lansat astazi in scopuri ce tin de comunicatii, va furniza servicii de comunicatii pentru sectorul guvernamental si cel comercial. Acesta va acoperi complet acea tara din Africa, dar si alte tari situate in Africa de Nord.

Egipt lanseaza astazi pe orbita primul sau satelit de comunicatii, o miscare despre care se spune ca va imbunatati infrastructura de comunicatii si serviciile de internet si ca va atrage investitii in tara din Africa.

CITESTE SI:  Ce zice Apple despre stirea ca s-a folosit forta de munca ilegala pentru Apple Watch

Tiba-1 a fost programat pentru a se lansa pe 22 noiembrie la ora 21:08 cu una dintre rachetele companiei Arianespace din Europa de la un centru spatial din Guineea Franceza, spun oficialii din acea tara din Africa.

Satelitul a fost denumit dupa Thebes sau Tiba in araba, o capitala egipteana straveche ale carei ruine se afla astazi in orasul modern Luxor.

CITESTE SI:  Alexa va incepe in curand sa-si aminteasca lucruri pentru a fi mai contextual

Satelitul de 5,6 tone produs de Airbus si Thales Alenia Space pentru Egipt va ramane dupa lansare pe orbita Pamantului timp de cel putin 15 ani pentru a furniza servicii de apeluri si de internet, au declarat oficialii de stat.

“Tiba-1 va oferi Egiptului o retea de comunicatii paralela – alaturi de reteaua terestra actuala – si o infrastructura puternica de telecomunicatii”, a declarat pentru Reuters Mohamed Elkoosy, directorul agentiei spatiale a tarii din Africa.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum s-a andocat capsula Crew Dragon a SpaceX la SSI

“Cresterea economiei depinde de o retea puternica de comunicare”, a adaugat el. Agentia spatiala din Egipt va opera Tiba-1 de la un centru de control din Cairo.

Ministrul Comunicatiilor din Egipt, Amr Talaat, a declarat ca satelitul stabilit pentru lansare “reprezinta un salt calitativ semnificativ in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei”.

Zona de acoperire a satelitului Tiba-1 lansat include unele tari arabe vecine din Africa, iar Egiptul le-ar putea vinde in viitor servicii de comunicatii.