fbpx

Ce super-alianta s-a format impotriva Google si Apple

Ce super-alianta s-a format impotriva Google si Apple

O noua alianta a fost formata impotriva companiilor Apple si Google din Statele Unite. Acea alianta este formata din diverse companii. Aceste companii s-au alaturat pentru a putea schimba ceva la cele doua companii. Chiar se incurajeaza ca si alte companii sa se alature aliantei.

O gama variata de companii, inclusiv Epic Games, Spotify, Match Group, Tile si altele, au format o alianta pentru a exercita presiuni asupra Apple, Google si altele pentru a-si modifica regulile din magazinele de aplicatii.

CITESTE SI:  Microsoft va produce smartphone-urile Windows Phone daca producatorii nu vor face asta

Coalitia pentru Corectitudine in Aplicatii a debutat astazi si precizeaza ca “Apple jecmaneste consumatorii si inabusa inovatia”. De asemenea, aceasta coalitie va sustine “libertatea de alegere si concurenta loiala in intregul ecosistem al aplicatiilor”.

Alianta intentioneaza sa promoveze noi reglementari care reglementeaza modul in care pot fi guvernate magazinele de aplicatii. O parte dintre membri, inclusiv Epic Games, Spotify si Tile au initiat deja un fel de actiune impotriva Apple sau Google.

CITESTE SI:  Ce nou format va adopta Apple pentru WWDC 2020

Spotify a reclamat la instanta europeana taxele ridicate si regulile prin care Apple isi favorizeaza propriile produse, in timp ce Tile a acuzat aceeasi companie ca i-a redus utilizabilitatea pe iOS in favoarea propriei sale aplicatii FindMy.

Intre timp, Epic Games a incercat sa nu respecte regulile App Store, asa ca Apple a exclus compania din magazinul sau de aplicatii si nu mai are acces la instrumentele de dezvoltare.

Alianta va permite companiilor acuzatoare sa-si uneasca resursele si sa exercite presiune, oferind in acelasi timp influenta dezvoltatorilor mai putin importanti care n-ar putea niciodata sa abordeze companii precum Apple si Google pe cont propriu.

CITESTE SI:  Reddit reuneste un barbat cu consola sa Nintendo Switch pierduta

Aceasta alianta este deschisa “companiilor de orice dimensiune, din orice industrie care se angajeaza sa sustina alegerile consumatorilor, sa incurajeze concurenta si sa creeze conditii de concurenta echitabile pentru toti dezvoltatorii de aplicatii si jocuri la nivel local”.