fbpx

Ce suma uriasa va pierde Huawei din cauza interdictiei SUA

Ce suma uriasa va pierde Huawei din cauza interdictiei SUA

Interdictia administratiei SUA asupra Huawei a afectat aceasta companie, unul dintre cei mari mari producatori de smartphone-uri din lume. Compania chineza a prezentat cateva date care indica faptul ca interdictia a avut un efect mai negativ decat se anticipase initial.

Compania si-a redus cu 30 de miliarde de dolari estimarea cu privire la veniturile din acest an. De asemenea, se asteapta ca compania chineza va vinde cu pana la 60 de milioane de dispozitive mai putine in acest an.

CITESTE SI:  Drona pliabila DJI Mavic Air 4K a fost lansata

Fondatorul si CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a zis ca compania si-a redus asteptarile cu privire la venituri pentru acest an. El spune ca interdictia SUA va reduce veniturile companiei cu 30 de miliarde de dolari.

“Nu ne asteptam ca vom fi afectati in atat de multe privinte”, a zis Ren Zhengfei. Acesta a mai spus ca Huawei s-ar putea redresa in 2021. Aceasta e prima data cand Huawei a oferit informatii exacte cu privire la impactul interdictiei impuse de SUA.

CITESTE SI:  Magazinele Apple din China vor accepta platile mobile folosind Alipay

Interdictia impiedica furnizorii din SUA  sa aiba afaceri cu Huawei, cu exceptia cazului in care furnizorii au primit o aprobare speciala din partea guvernului SUA.

Acea interdictie a dus la limitarea accesului la Android pentru Huawei. Nici Facebook nu mai are voie sa permita companiei chineze sa preinstaleze aplicatiile sale in dispozitive.

Smartphone-urile companiei chineze nu au fost niciodata cu adevarat disponibile pe piata din SUA. Cu toate acestea, compania chineza a avut parte de o crestere exceptionala in alte parti si era pe punctul de a depasi Samsung si de a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din intreaga lume.

CITESTE SI:  VIDEO: Un clip video full HD filmat de LG G4 agatat de o drona ne arata de ce este in stare camera acestuia

Acum Huawei crede ca acest lucru nu mai e posibil din cauza interdictiei SUA. Bloomberg informeaza ca compania chineza se asteapta ca va livra cu 40-60 de milioane de dispozitive mai putine in acest an.