fbpx
Ce suma uriasa va cheltui Apple pentru un nou campus

Ce suma uriasa va cheltui Apple pentru un nou campus

Apple are un plan de a crea 20.000 de joburi in Statele Unite in urmatorii 5 ani. Compania a dezvaluit acum scurt timp ca va cheltui o suma uriasa pentru a construi un nou campus in orasul Austin din Texas.

Acest oras are deja un campus Apple cu 6200 de angajati, acestia fiind cei mai multi angajati ai companiei din afara sediului principal din Cupertino.

Apple a anuntat o extindere semnificativa a operatiunilor din Statele Unite. Compania infiinteaza un nou campus in Austin care se ridica la 1 miliard de dolari.

CITESTE SI:  Tara care produce primul smartphone Made in Africa

De asemenea, a anuntat planurile de a construi noi cladiri in Culver City, Seattle, San Diego, pe langa faptul ca se extinde in orase precum Pittsburgh, New York si Boulder in urmatorii 3 ani.

Apple are deja doua constructii in Austin, iar noul campus de 1 miliard de dolari va fi situat la mai putin de 2 kilometri distanta de acestea. Cu o suprafata de 538.231 de metri patrati, cladirea de 1 miliard de dolari va avea 5000 de angajati, cu capacitatea de a putea gazdui 15.000 de angajati.

Se asteapta ca acest campus de 1 miliard de dolari va determina ca Apple sa fie cel mai mare angajator privat din Austin. Joburile pe care le va crea in acest nou campus de 1 miliard de dolari vor include diverse functii, cum ar fi finante, cercetare si dezvoltare, inginerie, vanzari si asistenta pentru clienti.

CITESTE SI:  Barack Obama ar putea avea propriul serial pe Netflix

Apple are deja 6200 de angajati in Austin, oras care are cei mai multi angajati Apple in fara sediului principal din Cupertino. Noul campus de 1 miliard de dolari va mai avea 202.342 de metri patrati de spatiu deschis si, la fel ca alte cladiri ale companiei din Cupertino de pe glob, va fi alimentat 100% cu energie regenerabila.

CITESTE SI:  Ce startup de masini autonome a cumparat Apple

Pe langa noul campus de 1 miliard de dolari, Apple incearca sa-si creasca numarul de angajati in tara in urmatorii 3 ani. Compania – cu sediul principal in Cupertino – va aduce peste 1000 de angajati din Seattle, San Diego si Culver City si cateva sute in Pittsburgh, New York, Boston si Portland.