fbpx
Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Apple a declarat luni ca a cheltuit in 2018 o suma uriasa pentru 9000 de furnizori si companii americane care se ocupa de producerea de componente, o suma cu 10 procente mai mare decat in 2017.

Poate ca compania Apple din Cupertino isi produce mare parte dintre dispozitive in afara Statelor Unite, dar compania subliniaza contributiile pe care le aduce economiei Statelor Unite, cheltuind miliarde de dolari pentru furnizorii americani.

Mai exact 60 de miliarde de dolari anul trecut. Apple spune ca atat a cheltuit pentru 9000 de furnizori americani in 2018, cu 10% mai mult decat in 2017.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e robotul Roomba care injura cand se loveste de ceva

Compania mentioneaza in comunicatul sau de presa ca businessul sau cu furnizorii americani sustine in prezent peste 450.000 de locuri de munca in Statele Unite.

Apple mai precizeaza, ca incepand cu 2011, numarul total de locuri de munca create si sustinute de companie in Statele Unite s-a triplat de la aproape 600 de mii la doua milioane in toate cele 50 de state.

CITESTE SI:  Huawei ar putea folosi acest cip in 60% dintre viitoarele smartphone-uri

Compania Apple a dat ca exemplu producatorul de componente Finisar. Compania Finisar a primit 360 de milioane de dolari de la Apple pentru a-si extinde productia unei parti critice a sistemului de camera TrueDepth al companiei din Cupertino.

Finisar a folosit fondurile pentru a transforma o cladire neocupata din Sherman, Texas, intr-un loc plin cu oameni care care lucreaza. Printre ceilalti furnizori americani se numara Corning (care ofera sticla touchscreen rezistenta pentru iPhone-uri si iPad-uri) si Cincinnati Test Systems (care proiecteaza echipamente rezistente la piscina pentru iPhone).

CITESTE SI:  VIDEO: Alibaba vrea sa vanda masini din automate de vanzare. Nu mai cumperi sucuri, cumperi masini

De asemenea, mai este furnizorul american de echipamente de comunicatii wireless Broadcom. Suma cheltuita pentru furnizorii americani ar putea creste in anii care vor urma. De asemenea, compania Apple din Cupertino a detaliat anul trecut planurile de a repatria 350 de miliarde de dolari cash din afara Statelor Unite.