fbpx

Ce suma incredibila in Bitcoin a fost confiscata de la Silk Road

Ce suma incredibila in Bitcoin a fost confiscata de la Silk Road

Chiar si dupa ce fondatorul site-ului web Silk Road, Ross Ulbricht, a fost condamnat la inchisoare pe viata, autoritatile nu au reusit sa gaseasca si sa confiste cea mai mare parte din suma de bani – in moneda virtuala Bitcoin – pe care site-ul web Silk Road de pe dark web a generat-o.

Dar la inceputul acestei saptamani, autoritatile din SUA au confiscat peste 69.000 de jetoane Bitcoin, aceasta fiind cea mai insemnata confiscare de monede virtuale din istoria Departamentului de Justitie din SUA pana in prezent.

CITESTE SI:  Pentru a exploata minier Luna, compania spatiala privata Moon Express planuieste sa construiasca mai multi roboti

Deoarece un jeton de moneda virtuala Bitcoin este in prezent evaluat la 15.000 de dolari, jetoanele Bitcoin confiscate si aflate acum in posesia Departamentului de Justitie totalizeaza acum o suma de peste 1 miliard de dolari.

Silk Road a fost o piata masiva pe dark web, unde oamenii puteau cumpara in mod anonim droguri si arme, printre alte lucruri. Autoritatile au inchis site-ul web in 2013 si l-au arestat pe fondatorul sau, cunoscut sub pseudonimul “Dread Pirate Roberts”.

CITESTE SI:  Tara in care se folosesc cel mai mult emoji-urile

Dupa cum mentioneaza Wall Street Journal, autoritatile au reusit la acea vreme sa confiste 175.000 de jetoane de moneda virtuala Bitcoin de la Ulbricht, adica mai putin de jumatate dintre cele 600.000 de jetoane Bitcoin despre care credeau ca site-ul web le genera.

“Site-ul web Silk Road a fost cea mai cunoscuta piata infractionala online din zilele sale. Condamnarea cu succes a fondatorului Silk Road in 2015 a dus la o intrebare de un miliard de dolari. Unde a plecat suma de bani? Confiscarea de astazi a sumei raspunde la aceasta intrebare cel putin partial. 1 miliard de dolari din suma sunt acum in posesia Statelor Unite”.

CITESTE SI:  Raspunsul Instagram la faptul ca aplicatia sa acceseaza mereu camera pe iPhone

Unitatea de Investigatii a Serviciului de Venituri Interne a fost responsabila pentru gasirea celor 69.000 de jetoane de moneda virtuala Bitcoin confiscate. Agentii unitatii au analizat portofelele digitale ale site-ului web Silk Road in acest an si au descoperit 54 de tranzactii de moneda virtuala nedetectate anterior.