Ce suma ar putea economisi la energia electrica proprietarii de locuinte cu panouri solare obligatorii in California

Ce suma ar putea economisi la energia electrica proprietarii de locuinte cu panouri solare obligatorii in California

Pas inainte pentru energia electrica regenerabila. California a devenit oficial primul stat american – pe 5 decembrie 2018 – care determina sa fie obligatoriu pentru locuintele construite in viitor sa aiba panouri solare pe acoperisuri. Unii indica faptul ca astfel proprietarii vor economisi sume mari de bani la factura de energie electrica.

Era doar o chestiune de timp pana ce acest lucru trebuia sa se intample, iar acum este oficial. Majoritatea noilor locuinte din California vor trebui obligatoriu sa aiba panouri solare pe acoperisurile lor pentru a genera energie electrica.

CITESTE SI:  Soferii sub influenta alcoolului din Ohio vor trebui sa instaleze Uber sau Lyft

Aceasta este prima regula de constructie de acest tip care a fost aprobata de Comisia pentru Standarde in Constructii in luna decembrie a anului trecut pentru California.

Cu toate acestea, exista exceptii, dar regula se va aplica majoritatii locuintelor noi din California. Incepand cu 1 ianuarie 2020, noile apartamente si locuinte vor trebui sa aiba panouri solare pe acoperis pentru generarea de energie electrica regenerabila si pentru a economisi bani.

CITESTE SI:  Ce cip ar putea fi depasi ca performanta A12 Bionic al Apple

Regula ofera exceptii pentru locuintele care sunt blocate de obiecte mai inalte precum copacii si pentru proprietatile care nu au spatiu pentru panouri solare pe acoperis.

Unii si-au exprimat ingrijorarea ca aceasta regula din California va duce la o crestere a preturilor proprietatilor din cauza panourilor, fara economii semnificative la energia electrica.

Cu toate acestea, unii estimeaza ca proprietarii de locuinte din California pot economisii pana la 60.000 de dolari in 25 de ani cu acele panouri solare, reducand in acelasi timp presiunea asupra retelei de energie electrica, in special in timpul orelor de varf.

CITESTE SI:  Coincheck le va restitui banii clientilor afectati de furtul de 400 de milioane de dolari in moneda virtuala NEM

Dupa cum s-a mentionat anterior, panourile solare reprezinta prima regula de constructii de acest gen din Statele Unite. Aceasta regula ar putea servi ca model pentru initiative similare pentru locuinte luate de alte state americane. Cu toate acestea, ramane de vazut cat de rapid vor urma exemplul Californiei si celelalte state din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *