fbpx

Ce suma ar costa inlocuirea echipamentelor Huawei si ZTE din retelele mobile din Statele Unite

Ce suma ar costa inlocuirea echipamentelor Huawei si ZTE din retelele mobile din Statele Unite

S-a dezvaluit ce suma ar putea plati in total operatorii de telefonie mobila din Statele Unite pentru inlaturarea si inlocuirea echipamentelor Huawei si ZTE din retelele lor mobile din aceasta tara.

Inlaturarea si inlocuirea echipamentelor ZTE si Huawei din retelele mobile din Statele Unite ar putea costa operatorii de acolo peste 1,8 miliarde de dolari, conform estimarilor din partea FCC (Comisia Federala de Comunicatii).

Aproape intreaga suma (peste 1,6 miliarde de dolari) pentru inlocuirea echipamentelor de la compania ZTE si de la compania Huawei din retelele mobile din Statele Unite ar putea fi subventionata. Cu toate acestea, Congresul american inca nu a alocat astfel de fonduri, ceea ce inseamna ca operatorii care nu dispun de resurse suficiente risca sa aiba facturi uriase.

CITESTE SI:  Ce nationalitate au atacatorii cibernetici care puteau schimba datele de vot in Florida

In iunie, FCC a considerat ca aparatura de la ZTE si Huawei e o amenintare la adresa securitatii nationale. FCC a interzis operatorilor sa foloseasca banii de la Fondul Serviciului Universal pentru a cumpara sau a intretine echipamente de la companiile chinezesti.

CITESTE SI:  Ce companie de smartphone-uri ar putea depasi Samsung in 2020

Acel fond ar trebui sa subventioneze acoperirea in zonele mai izolate din Statele Unite. O parte dintre operatorii care deservesc acele zone folosesc echipamente de la companiile ZTE si Huawei care sunt relativ ieftine.

Dupa ce FCC din Statele Unite a colectat date despre asta in februarie, peste 50 de operatori au informat agentia ca ei sau filialele lor au tehnologie de la acele companii chinezesti in retelele lor mobile.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Oppo Reno are un design ciudat de camera popup

Cu toate acestea, ar putea fi prea scump pentru ei sa renunte la aparatura Huawei si ZTE si sa instaleze echipamente de la alti furnizori pentru retelele lor mobile.

CEO-ul unui operator din Oregon al unei retele mobile din Statele Unite a declarat pentru The Verge in iunie ca inlocuirea echipamentelor de la compania Huawei din China pe care le-a cumparat cu 500.000 de dolari l-ar putea costa 1,5 milioane de dolari.